Beszállítók Magyar beszállítókra számít az egri ZF

Magyar beszállítókra számít az egri ZF

autopro.hu/Sz.F. | 2018.09.06 15:30

Magyar beszállítókra számít az egri ZF

Körülbelül másfél év építkezési idő után a ZF Friedrichshafen AG felavatta az új automata sebességváltó gyárát Egerben. A csoport alelnöke az eseményen kiemelte, a vállalat a jövőben még inkább szeretne a helyi beszállítókra fókuszálni.

– A személygépkocsikba beépítendő 8-fokozatú automata sebességváltó az egyik legsikeresebb termékünk a ZF-nél, amiből ebben az évben három millió darabor fogunk kiszállítani. Az új telephellyel kiterjesztjük globális gyártási hálózatunkat, hogy versenyképes struktúrákat hozzunk létre a ZF csoportban – nyilatkozott az egri gyáravatón Michael Hankel, a ZF csoport termelésért, személygépjármű-hajtástechnika, személygépjármű-futóműtechnika és E-mobilitásért felelős alelnöke.

Automata sebességváltó készül a ZF Hungária Kft. új gyártócsarnokában az üzem avatásának napján Egerben

Egerben, a Magyarországon egyedüli ZF telephelyen 1996 óta haszongépjármű sebességváltókat gyártanak. Jelenleg körülbelül ezer alkalmazott dolgozik. A most felavatott személygépjármű sebességváltó gyártásához a vállalat jövő év végéig 770 új munkahelyet teremt. Az új gyáregységnél, melynek termelési/gyártási kapacitása 150 ezer váltó évente, a ZF összesen körülbelül 100 millió eurót invesztált. Haszongépjármű váltókat továbbra is gyártanak Egerben.

– Azért döntöttünk Eger mellett, mert az itt dolgozóknak nagy tapasztalatuk van a sebességváltó gyártásban és jók az infrastrukturális feltételek. Szeretnénk köszönetet mondani minden a projektben résztvevőnek a tervezés és a megvalósítás folyamán tapasztalható kiváló együttműködésért – mondta Michael Hankel, aki hangsúlyozta, hogy a ZF a jövőben még inkább szeretne a helyi beszállítókra fókuszálni.

Kiemelt Partnereink