Beszállítók Magyar autóra magyar abroncsot – felavatták a Bridgestone üzemét

Magyar autóra magyar abroncsot – felavatták a Bridgestone üzemét

autopro.hu/P.M. | 2017.10.26 15:30

Magyar autóra magyar abroncsot – felavatták a Bridgestone üzemét

Digitális gyártástechnológia, K+F és a DriveGuard abroncs gyártása került Magyarországra a 85 milliárd forint beruházás eredményeképpen.

Hirdetés

Befejezte fejlesztési programját és felavatta kibővített tatabányai üzemét a Bridgestone. A világ legnagyobb abroncs- és gumitermék-gyártójának magyar leányvállalata megkétszerezte gyárának alapterületét, évi 1,8 millióról 3,6 millió abroncsra növelte gyártókapacitását, valamint megháromszorozta munkavállalóinak számát.

A fejlesztés keretében az első, 47 200 négyzetméteres gyár mögé egy új, 97 200 négyzetméteres csarnok épült, amellyel az üzem alapterülete több mint kétszeresére, 144 400 négyzetméteresre bővült, az új gyáregységbe pedig nemzetközi szinten is a legkorszerűbb gyártástechnológiáját telepítette a vállalat.

A Bridgestone gyárai közül, a világon elsőként a tatabányai gyárba építettek be egy új típusú mixert, amely jobb, egyenletesebb minőségű gumi alapanyagot állít elő az abroncsgyártáshoz. A jobb minőségű alapanyagból, mesterséges intelligencia alapú digitális gyártástechnológiájával készülnek a gumiabroncsok, amelyek minőségét 480 ponton méri és elemzi a rendszer annak érdekében, hogy a gyártás gyors és pontos, az abroncsok minősége pedig kiváló legyen. Ugyancsak egyedülállónak számít a vulkanizálásra váró abroncsok szállítását és tárolását végző, teljesen automatizált, 70 ezer darab abroncs tárolására alkalmas raktár, valamint a végellenőrző és palettázó rendszer is, ami pedig a folyamatok hatékonyabb és pontosabb elvégzését teszi lehetővé.

Orbán Viktor miniszterelnök, Topolcsik Melinda ügyvezető igazgató és Adolfo Llorens senior alelnök

– Célunk, hogy minél több Magyarországon készült autóra magyar gumiabroncsok kerüljenek, ez a fejlesztés pedig elősegíti azt, hogy európai és magyar vevőinket még kiválóbb termékekkel és szolgáltatásokkal támogassuk ebben – mondta Adolfo Llorens, a Bridgestone Manufacturing senior alelnöke.

– A most lezárult fejlesztésnek köszönhetően tatabányai gyárunk jelentős K+F tevékenységet támogat az Európai Technológiai Központtal szorosan együttműködve az új abroncsok alapanyag-fejlesztése terén – mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Kft. ügyvezető igazgatója. –Ennek is köszönhető, hogy a vállalatunk Magyarországra telepítette egyik legkorszerűbb abroncsa, a többszörös innováció- és termékdíjas DriveGuard gyártását, amellyel defekt esetén további 80 km-t tehetünk meg, akár 80 km/óra sebességgel – tette hozzá Topolcsik Melinda.

A termelés felfutásával párhuzamosan nőtt a Bridgestone Tatabánya alkalmazottainak száma is. Míg a bővítés kezdetén mindössze 361 munkatársa volt a cégnek, addig jelenleg már közel 1100-an dolgoznak a vállalatnál, amivel a cég Komárom-Esztergom megye egyik legjelentősebb foglalkoztatójává vált.

A cég munkatársainak 80%-a operátori, gépkezelői és technikusi munkakörökben dolgozik, akik számára a cég az elsők között alakított ki és vezetett be olyan progresszív bérezési- és előmeneteli rendszert, amely lehetővé teszi, hogy a cég jelenlegi munkavállalói szakmai fejlődésük függvényében 3 év alatt akár 40 százalékkal is növelni tudják keresetüket.

A vállalat elsősorban európai piacokra (Németországba, Lengyelországba, Olaszországba, Spanyolországba, Franciaországba és Törökországba) valamint tengeren túli országokba (Mexikóba, az Egyesült Államokba és Japánba) exportálja a Tatabányán gyártott abroncsokat.

Kiemelt Partnereink