Beszállítók Közösen fejleszt felhőszolgáltatást a Bosch és a Microsoft

Közösen fejleszt felhőszolgáltatást a Bosch és a Microsoft

autopro.hu/P.B. | 2021.02.22 06:17

Közösen fejleszt felhőszolgáltatást a Bosch és a Microsoft

Fotó: Bosch Presse

Közleményben jelentette be a Bosch, hogy a Microsofttal közösen fejlesztenek egy felhőalapú rendszert, amibe a hálózatba kapcsolt autók zökkenőmentesen csatlakozhatnak. Az együttműködés célja, hogy egyszerűsítsék az autók szoftvereinek fejlesztését.

Hirdetés

A Bosch és Microsoft által fejlesztett új platform a Microsoft Azure-on alapszik, és felhasználja a Bosch szoftvereink számos modulját. A közös platform lehetővé teszi a járművek szoftvereinek hatékonyabb és gyorsabb fejlesztését. Az autót használók számára ez abban nyilvánulhat meg, hogy az egyes funkciók elérése gyorsabb lesz.

A Bosch közleménye szerint a vállalat és a Microsoft együttműködése kombinálja a világ legnagyobb autóipari beszállítója, a Bosch szoftverek, az elektronikai eszközök és rendszerek terén szerzett tapasztalatait a Microsoft mérnökinformatikai és felhőalapú programozásban szerzett tudásával.

Az új szoftvert mindkét vállalat 2021 végén dobja majd piacra.

A szoftverek szerepe egyre nagyobb lesz az autóiparban

A modern technológiák és az elektromobilitás terjedésével a szoftverek szerepe egyre jelentősebb az autókban, ezzel együtt egyre gyakrabban és egyre alaposabban kell frissíteni ezeket a szoftvereket a fejlesztőknek. Ráadásul a modellek rendkívül széles palettája még tovább nehezíti a fejlesztők dolgát.

A Bosch és a Microsoft közös munkája nem csak az új platform fejlesztésére terjed ki, hanem a meglévő szoftvereket is együtt frissítik.

Kiemelt Partnereink