Gyártók A Microsofttal közösen fejleszti járműveinek autonóm funkcióit a Volkswagen

A Microsofttal közösen fejleszti járműveinek autonóm funkcióit a Volkswagen

autopro.hu/P.B. | 2021.02.15 09:23

A Microsofttal közösen fejleszti járműveinek autonóm funkcióit a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen Csoporthoz tartozó Car.Software Organization azon dolgozik, hogy egy olyan platformot alkosson meg, amit globális szinten használhatnak a Csoport autói az autonóm funkcióikhoz. Ebben a projektekben vesz részt a Microsoft.

Hirdetés

Dirk Hilgenberg, a Car.Software vezérigazgatója elmondta, hogy a Volkswagen Csoport egyre inkább egy digitális mobilitási szolgáltatóvá válik, ehhez pedig szükség van a komoly szoftverfejlesztésekre, és az adatbázisalapú munkára. A Microsofttal való együttműködésből azt emelte ki a cégvezető, hogy a két vállalat egyesíti az erőit.

Scott Guthrie, a Microsoft mesterséges intelligenciáért és felhőalapú rendszerekért felelős ügyvezető alelnöke azt mondta, hogy a mostani megállapodás egy új szintje a Volkswagen Csoport és Microsoft együttműködésének.

Egyre nagyobb szerep jut a vezetői asszisztensi rendszereknek

A modern járművekben az autonóm funkciók, és a fejlett vezetői asszisztenciák (ADAS) egyre nagyobb szerepet kapnak. Ez a technológia növeli a közlekedésbiztonságot, kényelmesebbé teszi a mobilitást és nem utolsó sorban a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez is hozzájárul.

A Volkswagen Csoport tervei szerint 27 milliárd eurót fektet házon belüli szoftverfejlesztésre, így a mai tízről hatvan százalékra növelheti az autókban a szoftverek arányát. Ebben a munkában kulcsfontosságú szerep jut a tavaly alapított Car.Software ágazatnak, mely a Microsofttal való együttműködésével még komolyabb szintre lépett. A Volkswagen Csoport és a Microsoft egyébként 2018 óta folytat közös munkát a digitalizáció területén.

Kiemelt Partnereink