Beszállítók Közgyűlést tartott a MAJOSZ

Közgyűlést tartott a MAJOSZ

Biró Csongor | 2014.05.21 14:30

Közgyűlést tartott a MAJOSZ

Május 21-én a fóti gyermekvárosban tartotta éves közgyűlését a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Egyesülete (MAJOSZ), ahol elfogadták a szervezet 2013-as elnökségi, valamint pénzügyi beszámolóját és 2014-es tervét.

Hirdetés

A közgyűlésen bemutatkozott a tagságnak a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH). Krankovics Sándor, az állami cég külpiaci igazgatója elmondta, hogy a kereskedőházat a keleti nyitás érdekében a kormány és az iparkamara hozta létre, feladata a magyarországi cégek, főként kkv-k exportképességének növelése. Leginkább mérnöki know-how-k és tanácsadás lehet első körben a keleti nyitás tárgya a hazai kkv-knak. Klujber Dénes elnök biztatta a tagságot, hogy vegyék fel a kapcsolatot a kereskedőházzal, hogy cégre szabottan találjanak közös megoldásokat a külpiaci nyitásra.

MAJOSZ-közgyűlés Fóton

Németh István, a szervezet főtitkára ismertette a MAJOSZ 2013-as tevékenységét. A tagság, ha csak enyhén is, de emelkedett. Jelenleg 308 vállat (208 rendes, 100 pártoló) tagja a MAJOSZ-nak. A tagok összesített árbevétele is növekedett, a nyilvános cégadatok alapján 1600 milliárd forint fölötti. Növekedett a nagy- és középvállalkozások száma a tagságban, csökkent a kis- és mikrovállalkozások száma. Tavaly a tagsághoz csatlakozott a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Az cég az egyesület kutatás-fejlesztési tevékenységében kap majd szerepet. A főtitkár elmondta, hogy tavaly kilenc elnökségi ülés tartottak.

Németh István főtitkár

Sikernek nevezte, hogy az indiai járműipari szervezettel kötött tavalyi megállapodást követően több indiai cég kereste meg a MAJOSZ-t. A közgyűlésen Klujber Dénes tájékoztatta a tagokat, hogy a CLEPA (nemzetközi gyűjtőszervezet) felmondta a MAJOSZ tagságát, miután a magyar egyesületnek nehézségei támadtak fizetni a tagdíjat.

Kiemelt Partnereink