Beszállítók Komplex megoldást kínál a Continental és az Amazon felhőszolgáltatása

Komplex megoldást kínál a Continental és az Amazon felhőszolgáltatása

autopro.hu/V.M. | 2021.04.18 16:22

Komplex megoldást kínál a Continental és az Amazon felhőszolgáltatása

Fotó: Continental Press Releases

Közösen fejleszt egy szoftveres és hardveres platformot a Continental és az Amazon Web Services (AWS) a járművek adatfelhőhöz csatlakoztatásához. A moduláris rendszerrel amellett, hogy megoldható lesz az autók vezeték nélküli frissítése, a fejlesztést segítő eszközként is szolgálhat majd.

Hirdetés

A Continental Automotive Edge (CAEdge) moduláris rendszer a funkciók rendszeres frissítésén kívül a járműtulajdonosoknak lehetővé fogja tenni új funkciók letöltését és telepítését az AWS felhőjéből.

Az AWS felhőszolgáltatásával gyűjtött adatoknak, illetve a platform különböző eszközeinek köszönhetően a CAEdge egyben a fejlesztést segítő eszközként is funkcionál, gyorsítva és költséghatékonyabbá téve a szenzoros, szoftveres, valamint big data megoldások fejlesztési folyamatát. A rendszert már teszteli egy meg nem nevezett autógyártó, 2021 végétől pedig más OEM-eknek is elérhetővé teszik.

Az első projekt keretében kamerák és radarok által rögzített adatokat fognak a CAEdge platformmal gyűjteni, amiket aztán magas szintű önvezetési képesség szimulációjára fognak fordítani. A platform komplex megoldást nyújt az önvezető járművek fejlesztésében. Az adatgyűjtéstől és -feldolgozástól kezdve az adatmenedzsmenten, a modellalkotáson és a virtuális szimuláción át egészen a szoftverfrissítésekig. Ez azt jelenti, hogy azok a lépések, amik korábban több hetet követeltek, most csupán néhány óra alatt elvégezhetőek. Ez részben az AWS számítási kapacitásának, részben a gépi tanulásnak köszönhető.

A jövőben a CAEdge minden felhasználója ugyanazokkal a fejlesztési eszközökkel dolgozhat majd, miközben az AWS gondoskodni fog a felhőben tárolt adataik védelméről.

Ezer mérnököt állítanak rá a platformra

A Continental és az AWS a német autóipari beszállító ezer informatikusát fogják átképezni, elmélyítve az Amazon felhőszolgáltatásával, illetve gépi tanulással kapcsolatos ismereteiket a CAEdge további fejlesztése és az OEM-ek jövőbeli fejlesztéseinek támogatása érdekében.

A magát technológiai vállalatként jellemző Continental az autóipari trendekhez igazodva növekvő hangsúlyt fektet a szoftveres technológiák fejlesztésére. A vállalat szerint 51 ezer mérnökéből 20 ezren már szakértői tudással rendelkeznek a szoftverek és az IT területein.

A Continental és az AWS együttműködése nem számít egyedülállónak az autóiparban. Az AWS-sel már a Volkswagen, a BMW, a Daimler, valamint a Toyota is együttműködésre lépett

Kiemelt Partnereink