Trend Az Amazonnal közösen gyárthat önvezető teherautót a Daimler

Az Amazonnal közösen gyárthat önvezető teherautót a Daimler

autopro.hu/P.B. | 2021.02.23 08:20

Az Amazonnal közösen gyárthat önvezető teherautót a Daimler

Fotó: Daimler Media

Az Amazon Web Services építheti ki azt a felhőalapú adatbázist, amivel a Torc Robotics elláthatja flottáját a négyes szintű autonóm funkciókkal Új-Mexikóban és Virginiában. A tesztflottával gyűjtött adatokat a Daimler amerikai és német mérnökei is használni fogják az autonóm járművek fejlesztéséhez.

Hirdetés

A Torc a Daimler független leányvállalata, melynek feladata a négyes szintű autonóm járművek sorozatgyártásra való felkészítése, azaz a technológia kifejlesztése ahhoz, hogy tömegesen elterjedhessenek az ilyen járművek – ebben az esetben teherautók és kamionok.

A technológiák fejlesztéséhez a Torc-nak nagy teljesítményű számítógépekre és komoly tárhelyet igénylő szoftverekre és adatbázisra van szüksége. Ezt az igényt csak a legkomolyabb szolgáltatók tudják kielégíteni, az Amazon ezek közé tartozik.

A Daimler közleménye szerint a Torc új-mexikói tesztflottája már most petabájtos nagyságrendben szállítja az adatokat. Egy petabájt egymillió gigabájtnak felel meg, ami elképesztően nagyméretű tárhelyet igényel. A tesztjárművek a különböző szenzorok, kamerák és lidarok adatait küldik a tárhelyre.

Óriási adatbázissal jár az önvezetés

Wendy Bauer, az Amazon Web Services (AWS) autóipari ágának igazgatója elmondta, hogy az autonóm járművek fejlesztésében tapasztalható verseny óriási mennyiségű adatot generál. Azzal, hogy a Torc az AWS-t bízta meg a felhőalapú tárhely kialakítására, a vállalat számára biztosított a gyorsaság, a rugalmasság és a megbízhatóság – mondta.

Dr. Peter Vaughan Schmidt, a Daimler Trucks autonóm technológiákért felelős részlegének vezetője szerint egy újabb mérföldkő az autonóm járművek fejlesztésében a Torc és az AWS megállapodása. Hozzátette, hogy a vállalat célja a biztonságos autonóm teherszállítás megalkotása.

A Torc kis- és nagy adatigényű, és távoli feladatokhoz is használni fogja az AWS szolgáltatásait.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink