Beszállítók Kelet felé nyit a ZF

Kelet felé nyit a ZF

autopro.hu/Sz.K. | 2018.03.09 12:30

Kelet felé nyit a ZF

A ZF Friedrichshafen vegyesvállalatot alapít a kínai Anhui Helivel. Az így létrejövő ZF-Heli Drivetech Co. nagyobb hozzáférést kínál a német beszállítónak a kínai piac emelőgép-szegmenséhez, de a vállalat erősítheti kiterjedt termékportfólióját is.

Nagyon ritka az olyan, globális jelenléttel bíró vállalat, melynek Kína nem lenne kiemelten fontos piac. Nincs ez másképp a ZF esetében sem, amelynek Kína szintén fontos stratégiai partner. A vállalathoz tartozó Industrial Technology Division és a Material Handling Systems Business Unit egy új vegyesvállalaton keresztül mostantól együttműködhet a kínai Anhui Helivel.

– A Heliben egy olyan partnerre találtunk, akinek kiemelkedő szakértelme van a targoncák terén. A vállalat piacvezető Kínában, globálisan pedig területének hetedik legjelentősebb szereplője. A ZF termékeinek a Heli költségoptimalizált termékeivel való kombinálása miatt képesek vagyunk a prémium high-tech szegmensben egy olyan beszállító létrehozására, amelynek széleskörű termékskálája van a hidrodinamikus és elektromos meghajtású targoncák terén, mondta el Wilhelm Rehm, a ZF ipari technológiákért és haszongépjármű technológiai részlegekért felelős vezetőségi tagja.

Az együttműködés keretében a ZF és a Heli is hajtásláncokat és tengelyeket szállít majd a vegyesvállalatnak, melyben a német fél 51 százalékos részesedéssel rendelkezik.

Kiemelt Partnereink