Beszállítók Kaluga várja a magyar autóipari befektetőket

Kaluga várja a magyar autóipari befektetőket

MTI | 2013.04.23 07:57

Kaluga várja a magyar autóipari befektetőket

Az oroszországi Kalugai terület várja a magyar befektetőket, gazdasági és kereskedelmi partnereket - hangsúlyozta Anatolij Artamonov, a régió kormányzója hétfőn a magyar nemzetgazdasági minisztériummal kötött együttműködési keretmegállapodás aláírását követően, Moszkvában.

Hirdetés

A Moszkvától délnyugatra lévő, majdnem 30 ezer négyzetkilométeres, gyorsan fejlődő terület elsősorban feldolgozóiparáról, elektronikai iparáról, gépkocsigyártásáról és atomenergia-iparáról ismert. A Kalugai régió Oroszország egyik legnagyobb oktatási és tudományos központja. Anatolij Artamonov kormányzó az MTI-nek adott interjúban elmondta: az általa vezetett régió már néhány éve az első helyet foglalja el Oroszországban az egy főre jutó befektetések nagyságát tekintve. Az utóbbi öt évben a feldolgozóiparban az oroszországi befektetések 12 százaléka a Kalugai területen valósul meg.

Kilenc ipari parkot létesítettek a régióban, amelybe - a környezetszennyező iparágakon kívül - valamennyi szektorból várják a partnereket. Az ipari parkokban biztosították a befektetésekhez szükséges infrastrukturális feltételeket. Arra törekedtek, hogy ezekben a parkokban a legkülönbözőbb iparágak kapjanak helyet, hogy akkor se menjen tönkre a teljes ipari park, ha esetleg valamelyik cég a gazdasági-pénzügyi válság miatt leállna.

Skoda Fabia gyártása Kalugában

Németországtól kezdve Dánián, Belgiumon, Finnországon, Hollandián és Franciaországon keresztül Dél-Koreáig több ország képviselői megtalálhatók a Kalugai területen befektetők között. Anatolij Artamonov kormányzó ugyanakkor sajnálattal állapította meg, hogy jelenleg egyetlen magyar partnerük sincs.

Kiemelt Partnereink