Beszállítók Jól halad az LG akkugyárának építése

Jól halad az LG akkugyárának építése

autopro.hu/P.B. | 2024.04.08 14:23

Jól halad az LG akkugyárának építése

Fotó: LG Chem

Az LG Energy Solutions közlése szerint minden rendben halad a vállalat 2023 végén kezdett arizonai beruházásával, az építkezés zajlik, a termelés 2026-ban kezdődhet meg, a dolgozókat jövőre kezdik el toborozni.

A koreai LG Energy Solutions szerint a 2023 novemberében megkezdett építési munkák az ütemterv szerint haladnak, és 2025 végére be kell fejeződniük. A cég közleménye szerint több ezer új munkahelyet említ, melyeket 2025 második felében kell betölteni, a termelés pedig 2026-ban indulhat.

A koreai cég két gyártóüzemet épít a San Tan-völgyi komplexumban, Arizona államban. Az első, LG Energy Solution Arizona nevű üzem 4680 hengeres cellát állít majd elő az autóipar számára (feltehetően a Tesla lesz a fő vásárlója). A második létesítmény neve LG Energy Solution Arizona ESS lesz, és helyhez kötött energiatárolásra használt lítium-vas-foszfát tasakcellákat állít majd elő

Teljes kapacitásával a gyár évente 53 gigawattórányi akkumulátort lesz képes előállítani, amelyből 36 gigawattóra lesz az elektromos járművek hengeres akkumulátorcellája. A tervek szerint előbb az autók akkuit kezdik gyártani, utána a helyhez kötött energiatárolókat.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink