Beszállítók Jó évet vár a thyssenkrupp

Jó évet vár a thyssenkrupp

autopro.hu/P.B. | 2021.05.11 12:20

Jó évet vár a thyssenkrupp

Fotó: thyssenkrupp

Három hónapon belül már másodjára javít idei kilátásain a thyssenkrupp. A vállalat gyorsan felépülő gazdaságra, valamint növekvő keresletre és árakra számít az acéliparban és a járműiparban.

Hirdetés

A thyssenkrupp legújabb várakozása szerint kamat és adózás előtti korrigált eredménye 220 millió euró lesz a második negyedévben, miközben tavaly ugyanebben az időszakban 279 millió eurós mínuszt mutatott az EBIT. Ez részben a vállalat termékeinek drágulása, részben a koronavírus-járványból való kilábalás eredményezi.

A bejelentés hírére egy százalékkal emelkedtek a thyssenkrupp részvényei – írja a Reuters.

A thyssenkrupp korábban az acélipari részlegén eladását is fontolgatta, ám végül inkább az ágazat rendbetétele mellett döntött a német vállalat. A felvonókkal foglalkozó üzletágától már korábban megvált a cég, mely komoly mélységekben járt már a járvány előtt is, 2020 pedig történelmi mélypontot hozott számára.

Martina Merz, a thyssenkrupp vezérigazgatója a pozitív kilátásokról elmondta, hogy nem dőlnek hátra, a vállalat anyagi rendbetétele továbbra is egy hosszú utazás, mely apró lépésekből áll. Ezeket a lépéseket teszi meg most is a cég.

Kiemelt Partnereink