Beszállítók Jelentősen visszavetette a Voith nyereségét a járvány

Jelentősen visszavetette a Voith nyereségét a járvány

autopro.hu/Sz.N. | 2020.12.10 17:21

Jelentősen visszavetette a Voith nyereségét a járvány

Fotó: Facebook/VoithGlobal

Az előző pénzügyi évvel szemben, idén jelentősen visszaesett a Voith árbevétele. Ennek ellenére a vállalat összességében úgy látja, hogy jó helyzetben van.

Hirdetés

A koronavírus-válság a Voith technológiai csoport eredményeiben váratlan nyereségcsökkenést hozott. Mindent egybevetve a társaság a 2019/2020-as (szeptember 30-ig tartó) pénzügyi évben mindössze hatmillió euró nyereséget szervezett az előző év azonos időszakában elért 72 millió euróval szemben, jelentette be a vállalatcsoport elnöke, Toralf Haag. Ennek ellenére a Voith Csoport jó helyzetben van ahhoz, hogy erősebben tudjon kikerülni a soha nem látott mértékű válságból, és közép- és hosszú távon pozitívan fejlődhessen.

Az árbevétel három százalékkal, 4,17 milliárd euróra csökkent. A bevezetett rövid távú költségmegtakarítás csupán részben tudta ellensúlyozni az eladások csökkenését. A papírgépüzletágban a vállalat értékesítésnövekedést ért el, a vízenergia területén azonban a bevételek érezhetően csökkentek. A hajtástechnika csak kismértékű visszaesést könyvelhetett el – számolt be az Automobilwoche.

A Voith világszerte 200 ezer munkavállalót foglalkoztat.

Kiemelt Partnereink