Beszállítók Innovatív gumiabroncs készül elektromos autókhoz

Innovatív gumiabroncs készül elektromos autókhoz

autopro.hu | 2022.06.25 04:20

Innovatív gumiabroncs készül elektromos autókhoz

Fotó: Apollo Vredestein Newsroom

Az Apollo Tyres megerősítette, hogy a tervek szerint még 2022-ben piacra dobja a Vredestein elektromos járművekhez való, négyévszakos gumiabroncsát. A vadonatúj, elektromos járművekhez készülő gumiabroncs „kategóriaelső tulajdonságokkal” rendelkezik majd, és a vállalat négyévszakos gumiabroncsokkal kapcsolatos több évtizedes innovációin fog alapulni. A Vredestein abroncsok meglévő portfóliója továbbra is rendkívül népszerű az elektromos járművek tulajdonosai körében.

Hirdetés

Az Apollo Tyres megerősítette, hogy még 2022-ben piacra dob egy vadonatúj, Vredestein márkájú négyévszakos prémium gumiabroncsot, kifejezetten elektromos járművekhez. Annak érdekében, hogy a termék megfeleljen a hálózatról tölthető (plug-in) járművek széles körének, az Apollo Tyres szorosan együttműködik vezető autógyártókkal, és jelentős új kutatási és fejlesztési programot indított. A vállalat az új Vredestein abroncsot jelenleg számítógépes szimulációval, valamint a világ különböző pontjain található, kifejezetten meleg és hideg időjárási körülmények közötti próbatételre szolgáló tesztlétesítményekben értékeli.

A Vredestein prémium gumiabroncsmárka, amióta az 1990-es évek elején megjelent, élen jár a négyévszakos abroncsok piacán, és az Apollo Tyres továbbra is a téli és nyári gumiabroncsok tervezése és gyártása terén szerzett ismereteire támaszkodik, hogy díjnyertes négyévszakos termékeket állítson elő, amely a körülményektől függetlenül prémium teljesítményt nyújt. Ezt az összes évszakra kiterjedő szakértelmet a vállalat most arra használja fel, hogy új szintre emelje az innovációt az elektromos járművek gumiabroncsainak szegmensében.

A hír az Apollo Tyres által szponzorált negyedik hivatalos 1000 Miglia Green túra befejezését követően lett sajtónyilvános, amely az ikonikus négynapos olaszországi 1000 Miglia klasszikus autó rally nyomdokain halad, és számos elektromos járművet vonultat fel.

„A jelenleg gyártott elektromos járművek túlnyomó többsége olyan abroncsokkal van felszerelve, amelyeket nem kifejezetten elektromos járművekhez fejlesztettek ki” – fogalmaz Daniele Lorenzetti, az Apollo Tyres technológiai igazgatója. „Amennyiben a méret, a terhelési index és a sebességbesorolás az autónak megfelelő értékű, minden Vredestein márkájú gumiabroncs használható lesz bármilyen elektromos járműhöz. Azoktól a járművezetőktől, akik elektromos autóikhoz a mi gumiabroncsainkat választják, nagyon pozitív visszajelzéseket kapunk. Ahogy azonban az elektromos járművek piaca egyre növekszik, logikus, hogy az autógyártók és vásárlók egyaránt nagyobb figyelmet fordítanak a kifejezetten elektromos járművekhez kifejlesztett abroncsok lehetséges előnyeire.”

Egyedi jellemzők

Számos, az elektromos járművekre jellemző tényező van egyre nagyobb hatással a jövőbeni gumiabroncs-fejlesztésekre – emelte ki Lorenzetti. „A belső égésű motorral ellátott autókhoz képest az elektromos járművek jellemzően nagyobb tömegűek, nagyobb nyomatékot generálnak álló helyzetből, és jobb az egyenes irányú gyorsulásuk. Ezek a tényezők együttesen megnövekedett terhelést jelentenek az abroncsra.

Ezen túlmenően, mivel az elektromos járművek esetén alacsony a motor zajszintje, más zajforrások – köztük a gumiabroncsok – jobban hallhatók az utastérben. Sok elektromosjármű-tulajdonos értékel minden olyan eszközt, amellyel maximalizálhatja a feltöltések közötti hatótávot, így a gördülési ellenállás még fontosabb követelmény lesz.”

Lorenzetti hozzátette: „Új megközelítéseket fedeztünk fel a korszerű anyagok tervezése és felhasználása terén mind az abroncsszerkezet, mind a futófelület-keverék vonatkozásában. Ennek értelmében arra számítunk, hogy egy olyan prémium minőségű, elektromos járművekhez készült Vredestein abroncsot fogunk tudni kínálni, amely számos fontos kategóriaelső tulajdonsággal bír.

Folyamatos innováció

Felbecsülhetetlen értékű, hogy egy innováció-orientált kultúrával rendelkező európai K+F csapat tapasztalataira támaszkodhatunk. Már eddig is számos díj elnyerésében segített különböző független csoportos teszteken, és abban, hogy megőrizzük vezető pozíciónkat a négyévszakos szegmensben, emellett továbbra is nagy hasznunkra válik, most, hogy az új elektromos autókhoz való abroncsok gyártása előtti tesztelési szakaszában járunk” – zárta gondolatait Lorenzetti.

A nyári, négyévszakos és téli gumiabroncs-portfóliójáról híres Apollo Tyres nagyon jó pozícióban van annak biztosítására, hogy minden jövőbeli elektromos jármű-specifikus Vredestein abroncs teljesítmény, hatékonyság és ár-érték tekintetében is piacvezető színvonalú legyen. A vállalat figyelemmel kíséri az elektromos járművek gyors ütemben növekvő szegmensét, és továbbra is gondoskodni fog róla, hogy olyan termékportfóliót kínáljon, amely megfelel a piac sokrétű igényeinek és elvárásainak.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink