Beszállítók Infineon-vezér: Az EU már elbukta a chipgyártást

Infineon-vezér: Az EU már elbukta a chipgyártást

autopro.hu/P.B. | 2021.06.08 14:22

Infineon-vezér: Az EU már elbukta a chipgyártást

Fotó: Infineon

Reinhard Ploss, az Infineon vezetője úgy véli, nem folytat megfelelő gazdaságpolitikát az Európai Unió, emiatt szinte már elveszítette a chipgyártás iparágát. Ez nagy probléma szerinte, ugyanis ezzel az európai járműgyártás és a környezetvédelmi célok elérése is az ázsiai régiótól függ.

A félvezetők gyártásával foglalkozó német Infineon feje szerint autonómnak kellene maradnia ebben az iparágban az EU-nak, ehhez képest már most is szinte teljesen elveszítette azt – emiatt Ázsiára van utalva, ahogyan ezt láthattuk, láthatjuk a chiphiány alatt.

Ploss szerint ezzel az európai járműipar kompetenciája mellett a környezetvédelem és klímaváltozás elleni küzdelem is sokat csorbul.

Ennek ellenére az európai környezet tele van stop-táblákkal – fogalmazott Ploss a gazdasági előírásokra és a szigorú versenyszabályokra utalva.

Egyre rosszabb a helyzet

Míg Kína, Dél-Korea, Japán és az USA azon dolgozik, hogy növelje a chipgyártási volumenét és a digitalizációval kapcsolatos termelését, addig az EU lassul ezen a területen. Ploss szerint a jelenlegi gyakorlattal ellentétben éppen ezért Európának támogatnia kellene a közép- és nagyipari vállalatok összefogását.

Ploss vélhetően azért is kritizálta egy interjúban az európai szabályozásokat, mert Németország már hónapok óta szenved a chiphiánytól – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink