Beszállítók Hidrogénes projektre kap támogatást a Faurecia

Hidrogénes projektre kap támogatást a Faurecia

autopro.hu/P.B. | 2022.10.04 09:23

Hidrogénes projektre kap támogatást a Faurecia

Fotó: Pixabay

A francia Faurecia hidrogéntechnológiai projektjét 213 millió euróval támogatja az Európai Bizottság a Hydrogen IPCEI program részeként. A projekt keretében a hidrogén üzemanyagként való használatát szeretnék támogatni.

Hirdetés

A Faurecia közleménye szerint a vállalat célja, hogy megfizethető, tiszta mobilitási megoldásokat hozzon létre a gáz- és folyékony halmazállapotú hidrogéntartályok új generációjának kifejlesztésével és iparosításával 2027 végéig. A gyártás 2024-ben indul a francia Bourgogne-Franche-Comté régióban található allenjoie-i üzemben, ahol évente több mint 100 ezer tartályt készítenének.

Július 15-én az Európai Bizottság a közös európai érdeket szolgáló fontos projekt (IPCEI) keretében a kutatás, az innováció és a hidrogéntechnológiák első ipari alkalmazásának támogatására hozott létre alapot, ebből kap most támogatást a francia cég, valamint mellette a Gaztransport & Technigaz és a McPhy Energy is.

Az Európai Bizottság ígéretet tett arra, hogy növeli a hidrogén használatának támogatását, hogy ezzel az üzemanyaggal is helyettesíthessék a fosszilis származékokat – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink