Beszállítók Hétszázmillió forintos fejlesztés a Jako Kft-nél

Hétszázmillió forintos fejlesztés a Jako Kft-nél

MTI/autopro.hu | 2012.01.31 17:30

Hétszázmillió forintos fejlesztés a Jako Kft-nél

Három év alatt hétszázmillió forintos fejlesztést hajt végre az autóipari alkatrészeket gyártó szekszárdi Jako Kft. – közölte a cég. A társaság 139 millió forintot nyert el a technológiai fejlesztéshez az Új Széchenyi Terv forrásaiból; ennek révén 2011 és 2013 között kilenc, csúcstechnológiás CNC eszterga- és marógépet szereznek be a közlemény szerint.

Hirdetés
A jelenleg 336 főt foglalkoztató társaság 2011-ben 4,3 milliárd forint – az előző évinél 20 százalékkal magasabb – árbevételt ért el.

A 90 százalékban autóipari alkatrészeket – belső és külső autólámpákat, a gépjárművek motor- és egyéb alkatrészeinek precíziós fémelemeit – gyártó német tulajdonú cég közvetlen beszállítója a Volkswagen és az Audi-konszernnek, valamint a Faurecia autóipari alkatrész-beszállító cégcsoportnak.
Többek között A osztályú Mercedesekbe – kooperálva más hazai céggel – kormányoszlopokat, haszonjárművekbe hátsó lámpákat, többféle autóba pedig ABS-t készítenek.

A beszerzendő gépek a termékek teljes gyártási folyamatát elvégzik, azaz nyersanyagból egy munkafázisban alkatrészt állítanak elő; az uniós projekt keretében tíz fő foglalkoztatását vállalta a kft.
A több évre előre közölt megrendelési keretszámok alapján az elkövetkező időszakban ezen alkatrészgyártás meghatározó lesz a cég tevékenységében. A gyártott alkatrészek a legmagasabb környezetvédelmi kategóriába sorolt motor- és kipufogórendszerek meghatározó elemei – írták.
A jelenleg 336 főt foglalkoztató társaság 2011-ben 4,3 milliárd forint – az előző évinél 20 százalékkal magasabb – árbevételt ért el. A fejlesztésnek köszönhetően a projekt végére 33 százalékos árbevétel-növekedést terveznek – írta közleményében a kft.

Kiemelt Partnereink