Beszállítók Hatmilliárd forintból vásárolt új gépeket a Continental nyíregyházi telephelyére

Hatmilliárd forintból vásárolt új gépeket a Continental nyíregyházi telephelyére

autopro.hu/Sz.F. | 2018.01.24 09:33

Hatmilliárd forintból vásárolt új gépeket a Continental nyíregyházi telephelyére

Új kaucsukkeverő gyártósort, egy új, félkész terméket gyártó berendezést (kalander) és komplett termelési technológiát alakítottak ki hatmilliárd forintból a Continental cégcsoporthoz tartozó nyíregyházi ContiTech Magyarország Kft.-nél.

Hirdetés

Az elmúlt másfél évben a német Continental vállalathoz tartozó Contitech ipari beszállító a kormány támogatásával 6 milliárd forintot ruházott be nyíregyházi telephelyébe. Megépült egy raktár a keverő centrum számára és folyamatban van egy logisztikai központ építése is, ahonnan a többi magyar gyáregységet is ellátják nyersanyaggal.

– Ezzel több mint 200 új munkahely létesült, így már közel 500 munkavállaló dolgozik a nyíregyházi gyárban. Öt évvel ezelőtt ez a szám a 220-at érte el. Amennyiben az új berendezések elérték a teljes termelési kapacitásukat, akkor az elkövetkező két-három évben további 250-300 új munkahelyre lehet számítani – mondta Jókay László, a nyíregyházi gyár ügyvezető igazgatója.

Gumicsőgyártó berendezést állít be egy szakember a ContiTech Magyarország Kft. nyíregyházi gyárának új, hűtő-fűtő tömlőket készítő üzemében a beruházás átadásának napján. MTI Fotó: Balázs Attila

Az ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, a beruházás egy új raktárkomplexum építését is tartalmazta, illetve építés alatt van egy 4500 négyzetméteres raktár a gyár területén. Az áprilisra elkészülő gyáregységben tömlőket és légrugókat fognak tárolni.

Napjainkban a cég a műszaki gumitermék-gyártás 3 nagy piaci területén is aktívan részt vesz: a kaucsuk-keverékek, kamionokhoz, vezetői ülésekhez, vasúti kocsikhoz és kabinokhoz kötődő légrugó rendszerek, járműipari hűtő-fűtő tömlők gyártásában és értékesítésében, valamint egyes légrugó termékek fejlesztésében.

A ContiTech Magyarország Kft.-nél, Continental nyíregyházi telephelyén 1962 óta folyik különböző gumiipari termékek gyártása. A ’70-es évek elejétől gyártott légrugók fejlesztése és előállítása is ehhez a gyárhoz kötődik. A társaság 2004 novemberében olvadt be a Continental ContiTech divíziójába, 2014 óta pedig ContiTech Magyarország Kft.-ként folytatja működését.

(Fotó: Nyers gumicsöveket vulkanizálnak a ContiTech Magyarország Kft. nyíregyházi gyárának új, hűtő-fűtő tömlőket készítő üzemében a beruházás átadásának napján, 2018. január 23-án. MTI Fotó: Balázs Attila)

Kiemelt Partnereink