Beszállítók Harmadik akkugyárat is építhet Gödön a Samsung

Harmadik akkugyárat is építhet Gödön a Samsung

autopro.hu/P.B. | 2023.01.11 15:16

Harmadik akkugyárat is építhet Gödön a Samsung

Fotó: Facebook/sdihungary

Dél-koreai sajtóértesülések szerint a Samsung SDI újabb akkumulátorgyárat építene Magyarországon. Az üzem feladata kifejezetten a BMW igényeinek kiszolgálása lenne, ennek ellenére nem Debrecen környékén, hanem Göd közelében, a megépült két gyárhoz közel épülne fel az új létesítmény.

Sajtóértesülések szerint a koreai Samsung SDI a BMW elektromos autóit kiszolgáló akkumulátorgyárát tervez építeni Magyarországon. A Samsung főnöke, Jay Lee decemberben tárgyalt a BMW vezérigazgatójával, Oliver Zipsével a meglévő együttműködés kibővítéséről Dél-Koreában – jelentette a Chosun Ilbo című koreai újság meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. Zipse nemrégiben tárgyalt az üzem terveiről a Samsung SDI főnökével, Choi Yoon-hóval Las Vegasban, a CES kiállításon, teszi hozzá a lap.

A hírek szerint a cég a meglévő magyar üzemeinek közelében építené fel a gyárat, vagyis Göd környékén. A beruházás mértékét körülbelül egybillió koreai wonra (körülbelül 750 millió euróra) becsülik – idézi a koreai lapot az Automobilwoche.

A szintén koreai TheElec című lapra hivatkozva a Sammy Fans nevű, Samsung-hírekre szakosodott nem hivatalos oldal is beszámolt a hírről. A koreai forrás szerint Plant 3, azaz harmadik gyár néven emlegetik az új üzemet, ami a BMW-t szolgálná ki. Ezen orgánum szerint az M2-es út túloldalán, a Samsung SDI által már megvásárolt földeken épülhet fel a létesítmény, az alapozási munkákat pedig 2023 első felében kezdik meg.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink