Beszállítók Ha jó üzletet keres, irány az intelligens világításvezérlés!

Ha jó üzletet keres, irány az intelligens világításvezérlés!

autopro.hu/B.B. | 2017.11.08 09:29

Ha jó üzletet keres, irány az intelligens világításvezérlés!

Nagy potenciál van a járművek világításának felokosításában, legalábbis erre utal, hogy egy közös vállalat alapításával még szorosabbra fonja együttműködését a Continental és az Osram.

Újabb vállalattal gyarapodik az autóipar, az Osram Continental GmbH – értelemszerűen – a világításspecialista és a jópár lábon álló hannoveri autóipari beszállító joint venture lesz. Az Osram és a Continental közösen alapított vállalkozása egy korábbi együttműködés kiterjesztése lesz, ahol intelligens járművilágítási vezérlőrendszerek fejlesztése a cél.

A pontosan fele-fele arányban birtokolt új vállalathoz a felek nagy reményeket fűznek, hiszen már 2018-as indulásának évében több száz millió eurós forgalommal számolnak. A várakozások érthetőek, a tervek szerint majd 1500 főt alkalmazó Osram Continental GmbH a LED-es járművilágítás, illetve az optikai érzékelők gyorsan növekvő piacán tevékenykedik majd.

A két beszállító még júliusban jelentette be, hogy együttműködnek a digitális világításrendszerek fejlesztésében.

A joint venture megalapításától függetlenül az Osram egyedül is felturbózza a járműiparban felhasznált LED-ek termelését, Malajziában például teljesen új üzemet nyit, a kínai wuxi-i üzemében pedig kapacitásduplázásra készül. A világítástechnikai cég szeptember 30-án lezárt üzleti évében 9,1 százalékos növekedésnek köszönhetően 4,13 milliárd eurós forgalmat realizált, a folyó üzleti évben pedig további 5,5-7,5 százalékos bővülésre számít.

Kiemelt Partnereink