Beszállítók Gyárnyitás: hasít a Schaeffler

Gyárnyitás: hasít a Schaeffler

autopro.hu/B.B. | 2017.10.25 06:30

Gyárnyitás: hasít a Schaeffler

Átadták a beszállítócsoport százmillió eurós befektetésének eredményét, megkezdődött a munka a Schaeffler legújabb, csehországi üzemében. Az itt készülő alkatrészek hagyományos és elektromos hajtáslánccal szerelt kocsikban egyaránt felhasználhatók.

Hirdetés

Már most is 280 fő dolgozik a Schaeffler frissen átadott csehországi üzemében, Svitavyban. Az új telephelyen – ahol az alkalmazotti létszám a tervek szerint három éven belül már 900 lesz – klímarendszereket vezérlő panelek készülnek, melyek belsőégésű és elektromos motorral szerelt kocsikban is felhasználhatók.

A százmillió eurós beruházásból 18,5 millióba került maga a gyártócsarnok, az összeg döntő részét a termelőberendezések beszerzése tette ki. Ezekkel még idén 230 ezer klímavezérlő modult állítanak majd elő három meg nem nevezett autógyártó számára, ismertette Marián Machácek, az üzem első embere.

Az itt készülő klímavezérlőegységek nem a belső utastér, hanem a motor hőmérsékletének energiahatékony és precíz szabályozásáért felelnek. Ezek lehetővé teszik, hogy a motor és a sebességváltó a lehető leghamarabb elérjék az ideális hőmérséklettartományt, így közvetve a fogyasztásra és a károsanyag-kibocsátásra is nagy hatással vannak.

A Schaeffler nemrég közölte, aktívan készül az elektromos autók korára – ennek legjobb, legaktuálisabb bizonyítéka a mostani gyáravatás. Az Automobilwoche szerint az elektromobilitás fejlődését lekövetendő, hamarosan újabb vállalati részleggel bővül majd a beszállító vállalatszerkezete. Ez már 2018 elejétől kezdve a hibrid- és elektromos hajtás alkatrészeinek fejlesztésével és gyártásával fog foglalkozni.

Kiemelt Partnereink