Beszállítók Forgalommal szemben a pályán? A Bosch erre is figyel

Forgalommal szemben a pályán? A Bosch erre is figyel

autopro.hu/B.B. | 2018.03.26 16:40

Forgalommal szemben a pályán? A Bosch erre is figyel

Életet menthet: az aktuális mozgási adatokat elemezve értesítést küld minden érintettnek a Bosch újítása, ha egy autós a nem megengedett irányban hajt fel az autópályára.

Bár az autópályán való közlekedés nem túl bonyolult műfaj, sajnos így is előfordul időnként, hogy egy-egy autós a forgalommal szemben hajt fel a sztrádára. Mivel ennél veszélyesebb közúti szituációt nehéz elképzelni, ilyen esetben fokozottan igaz, hogy minden másodperc számít.

A Bosch éppen ezért fejlesztette ki és kezdi tesztelni az Antenne Bayern online rádióval közösen azt az alkalmazást, ami ilyen esetekben nyújthat segítséget. Az app a 250 ezer felhasználó mozgási adatait egy-egy autópályafelhajtóhoz közeledve automatikusan továbbítja a Bosch felhőibe. A rendszer a természetesen anonimizált adatokat összeveti a megengedett haladási irányokkal, és amennyiben ellentmondást észlel, azonnal értesítést küld nem csak a pályára rossz irányba felhajtó autósnak, hanem minden szembejövő alkalmazáshasználónak is. A kapcsolat az autópályáról való lehajtással szintén automatikusan megszűnik.

Mivel a szolgáltatás egyelőre csak Németországban érhető el, igénybevételéhez pedig előzetesen el is kell indítani, majd folyamatosan futtatni az appot, sajnos közel sem garantált, hogy minden tiltott, ellentétes irányú pályára hajtást észlel. Más, szélesebb körben használt közlekedési alkalmazásokkal is összekötve, később akár az autó saját navigációs rendszerébe ágyazva viszont már biztos, hogy egyre kiterjedtebb, akár életmentő segítséget is nyújthat.

Kiemelt Partnereink