Beszállítók Fontos jubileummal zárta az évet a Schaeffler

Fontos jubileummal zárta az évet a Schaeffler

autopro.hu | 2024.01.01 08:23

Fontos jubileummal zárta az évet a Schaeffler

Fotó: Schaeffler

A csapágygyártással foglalkozó debreceni Schaeffler immáron tizenöt éve neveli ki szakmai utánpótlását az akadémián.

Szabó Péter, a Schaeffler Debrecen Kft. ügyvezetője az évforduló tiszteletére rendezett eseményen elmondta, hogy a tanműhelyt 2008-ban indították, amikor úgy gondolták, szükségük van arra, hogy behozzák a vállalat életébe a képzést, melyben szerencsére partnerek voltak az iskolák és a város vezetése egyaránt.

„Az elsődleges célunk mindig az volt, hogy biztosítsunk egy innovatív környezetet, ami a mi technológiánkhoz és gyártásunkhoz igazodik, valamint megfelelő szakmai képesítést és kompetenciát adjunk a jövő generációjának” – hangsúlyozta. Rámutatott, hogy az elmúlt másfél évtizedben mintegy ötszáz középiskolás diák vett részt a képzésben, tíz különböző szakmában, hat szakképző intézményből. Emellett a duális felsőfokú képzés is nagy szerepet kap a vállalatnál.

Ünnepi hangulat

Dr. Papp László polgármester a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Emléklapot adott át Szabó Péternek a debreceni Schaeffler Akadémia 15. Jubileumának alkalmából.

Szabó Péter László, a Schaeffler Debrecen Kft. ügyvezetője az esemény első részének zárásaként ajándékkal köszönte meg a város, a szakképzési centrum, valamint az oktatók, nevelők áldozatos munkáját, majd az ünnepség második felében iskolatáskával jutalmazta meg az akadémia diákjait. A rendezvény végén közös tortázásra hívták a megjelenteket.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink