Beszállítók Folytatódik a Schaeffler és az Audi együttműködése

Folytatódik a Schaeffler és az Audi együttműködése

autopro.hu | 2019.11.19 15:30

Folytatódik a Schaeffler és az Audi együttműködése

A Schaeffler és az Audi folytatja együttműködését a Formula E kategóriában. Az Audi e-tron FE07 fejlesztése a versenysorozat 2020 őszén kezdődő szezonjára már megkezdődött.

Hirdetés

A sorozat 2014 őszi debütálása óta a Schaeffler az Audi Sport ABT Schaeffler technológiai partnere. A csapat negyvenszer állhatott dobogóra, és több mint ezer pontot gyűjtöttek a hatodik szezon kezdete előtt. A globálisan működő autóipari és ipari beszállító Schaeffler az elektromos versenyek kiváló tapasztalatait felhasználja fejlesztési munkái során.

Sikeres partnerség a Formula E-ben

„A Schaeffler, az Audi és a Formula E olyan kombinációt alkotnak, amely a kezdetektől fogva szinte tökéletes” – magyarázta Matthias Zink, a Schaeffler autóipari területének vezérigazgatója. „Szándékunkban áll, hogy hajtáslánc- és futóműtechnológiánkat felhasználjuk a fenntartható mobilitás innovatív formálására. A Formula E megfelelő platform, amelyen bemutathatjuk ötleteinket a jövő e-mobilitására vonatkozóan, és egyúttal megmutathatjuk teljesítményünket egy magas színvonalú versenyen is. Részvételünk évek óta mind a rajongók, mind a kollégák számára egyaránt örömteli” – fűzte hozzá.

Erőátvitel, motor, hajtásrendszerek

A Schaeffler – amely az ABT Sportsline magáncsapatának partnere volt az első három évben – az Audi-val közösen fejlesztette a Formula E hajtásait, miután 2017 őszén csatlakozott a sorozathoz. A motor, az erőátvitel, az inverter és a szoftver kombinációja jelenti a jármű magját, amely egyébként minden más szempontból azonos a többi csapat járművével. A jövőben a Schaeffler továbbra is részt vesz a versenyben technológiai és fejlesztési partnerként – elsősorban olyan területeken, mint például az erőátvitel, a motor, a hajtásrendszerek fejlesztése –, valamint támogatást nyújt a teszteken alapuló munkákban és a prototípus-készítésben, illetve a csapágyfejlesztésben és gyártásban egyaránt.

„Örülök, hogy az Audi és a Schaeffler komoly erőt képviselő csapata az elkövetkező néhány évben is együtt dolgozik majd” – mondta Dieter Gass, az Audi Motorsport vezetője. „Együtt már eddig is rendkívül sokat értünk el, de a folyamatosan növekvő elvárások a teljesítményt illetően a Formula E-ben azt jelzik, hogy továbbra is hatalmas kihívások állnak előttünk. Ezért rendkívül fontos az a tény, hogy képesek vagyunk összefogni az Audi e-tron FE07 fejlesztésében tapasztalt csapatként” – tette hozzá.

Ideális tesztlabor a sorozatgyártáshoz

A Schaeffler számára ez az elektromos versenysorozat egyfajta tesztlabort jelent a jövő mobilitási megoldásainak fejlesztéséhez. Végső soron csak az igazi technológiai nyertesek remélhetik később, hogy vezető szerepet tölthetnek be a sorozatgyártásban is. „A Formula E rengeteg tapasztalattal gazdagít minket, amit a versenypályáról egyenesen a fejlesztési részlegeinkre továbbítunk” – magyarázta Jochen Schröder, a Schaeffler E-mobilitás üzletágának vezetője.

„Átfogó szakértelmünket – a hajtásrendszerek, az elektromos motorok, a teljesítményelektronika és erőátvitelek területén – már bizonyítják a Schaeffler elektromos tengelymeghajtók, amelyeket 2018 óta gyártunk az Audi e-tron számára, és ez a szaktudás szintén integrálva lesz a jövő elektromos hajtásrendszereibe és komponenseibe, amelyeket illetően jelenleg sorozatgyártást érintő fejlesztések zajlanak a Schaefflernél” – húzta alá.

Nyitókép: Matthias Zink, Jochen Schröder és Dieter Gass (Audi) írták alá a partnerségük folytatására vonatkozó megállapodást.

Kiemelt Partnereink