Beszállítók Fizet a Bosch a dízelbotrány miatt

Fizet a Bosch a dízelbotrány miatt

autopro.hu/P.B. | 2022.11.09 09:48

Fizet a Bosch a dízelbotrány miatt

Fotó: Bosch Pressroom

A Bosch 25 millió dollár kifizetésében állapodott meg a Volkswagen és a Fiat Chrysler dízel-kibocsátási botrányaiban játszott szerepével kapcsolatos ügyben Kalifornia államban.

A bírósági jóváhagyásra váró egyezség igazolja az állításokat, amelyek szerint a Bosch visszaélésekben vett részt azáltal, hogy hardver-, szoftver- és szoftverprogramozási vagy kalibrálási szolgáltatásokat nyújtott a Volkswagennek és a Fiat Chryslernek. A bírák szerint a Bosch-nak tudomása volt a manipulációkról.

A Bosch megerősítette az egyezség elfogadásának hírét, de közölte, hogy „nem ismeri el a felelősséget az ügyben”. Az egyezség értelmében a Boschnak közölnie kell Kalifornia állammal, ha arra a következtetésre jut, hogy a gyártó szoftvert használ vagy használt a kibocsátási szabályok megkerülésére.

„A Bosch megsértette a fogyasztói bizalmat, amikor megadta a Volkswagennek és a Fiat Chryslernek azt a technológiát, amelyre szükségük volt az állami és szövetségi károsanyag-kibocsátási tesztek megkerüléséhez. A Bosch tettei elősegítették korunk egyik legnagyobb környezetvédelmi bűncselekményét, és ma megfizetik az árát” – nyilatkozta az ügyben eljáró ügyész.

A Bosch korábban beleegyezett, hogy több mint 400 millió dollárt fizet azoknak az amerikai VW és Fiat Chrysler tulajdonosoknak, akiknek autója érintett az ügyben.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink