Beszállítók Elektromobilitásba fektet a Mahle

Elektromobilitásba fektet a Mahle

autopro.hu/P.B. | 2021.03.29 09:21

Elektromobilitásba fektet a Mahle

Fotó: Facebook/szijjarto.peter.official

Tizenkétmillió euró értékben fejleszti tesztközpontjait a Mahle Powertrain, emellett a stuttgarti Mahle is létesít egy tesztközpontot a városban. Összesen öt tesztközpontot épít vagy újít fel a brit vállalat és a német anyacége.

Hirdetés

Az idei évre vonatkozó beruházások között szerepel egy új, akkumulátorok tesztelését szolgáló központ felépítése a cég angliai főhadiszállásán, Northamptonban. Ez az egység már ősszel megkezdi működését a vállalat szerint. A lokációban az akkumulátorok működési körülményeit, valamint a töltési tulajdonságait fogják tesztelni. Az elektromos autók validálásának céljából egy másik üzem is épül a városban.

A bejelentés szerint a következő tesztközpont Németországban, Stuttgartban és az Egyesült Államokban épül majd. Ezeken a helyeken a tesztelés mellett többek között az elektromos bicikliket fogják fejleszteni.

A cég portfóliójába a hidrogénes hajtások fejlesztése is beletartozik, ilyen irányú teszteket is végeznek majd az új központokban.

A Mahle Powertrain anyavállalata, a stuttgarti székhelyű Mahle ezzel egyidejűleg szervezeti átalakulásokon esik át. Jörg Stratmann, az igazgatótanács elnöke március végével elhagyja a Mahle Csoportot – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink