Beszállítók Debrecenben is gyártani fogja szuperakkuját a CATL

Debrecenben is gyártani fogja szuperakkuját a CATL

autopro.hu/V.M. | 2023.09.04 15:20

Debrecenben is gyártani fogja szuperakkuját a CATL

Fotó: CATL

A CATL kínai akkumulátorgyártó Németországban és Magyarországon is készíteni fogja az új Shenxing akkumulátorokat, amik rendkívül gyors tölthetőségükkel a maguk nemében egyedülállónak számítanak.

Hirdetés

A Debrecenben akkumulátorgyárat építő, illetve egy hasonló üzemét Németországban 2022 vége óta működtető CATL idén augusztus közepén dobta piacra a Shenxingre keresztelt energiatárolóját, ami a világ első 4C szupergyors töltésű lítium-vasfoszfát akkumulátora.

A vállalat mérnöke, Gao Pengfeia a 2023-as Müncheni Nemzetközi Autószalonon beszélt az új akkutípus európai gyártásáról. Elmondása szerint a kontinens potenciális megrendelőivel még nem véglegesítettek szerződéseket, arra pedig nem tért ki, hogy mikor kezdődhet az akkuk helyi gyártása – számolt be a Reuters.

Az viszont már korábban ismertté vált, hogy az akkumulátorok tömeggyártása Kínában már 2023 vége felé kezdetét veszi, 2024 első negyedévétől pedig járművekbe építve az utakon is megjelenhetnek.

A Shenxing a CATL ígérete szerint tíz perc töltés után 400 kilométer megtételét teszi lehetővé, teljesen feltöltve pedig 700 kilométeres hatótávolságot nyújt. A rövid töltési idő mellett a termék másik előnye a lítium-vasfoszfát kémiája, ami olcsóbb az elterjedt lítium-nikkel-mangán-kobalt-oxid akkumulátoroknál.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink