Beszállítók Befektetői konferencia Szentgotthárdon

Befektetői konferencia Szentgotthárdon

MTI | 2013.09.07 09:10

Befektetői konferencia Szentgotthárdon

Komoly érdeklődés kísérte azt a befektetői konferenciát, amelyet pénteken rendezett a Rába-parti városban Szentgotthárd önkormányzata és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) - jelentette ki az MTI érdeklődésére Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere.

Huszonhat magyar, osztrák és szlovén cég képviselője vett részt a tanácskozáson, amelyen a szentgotthárdi ipari park által kínált lehetőségekkel ismerkedhettek meg a szakemberek annak jegyében, hogy Szombathely és Zalaegerszeg mellett Szentgotthárd is a tagja a helyi kezdeményezésre, kormányzati támogatással létesült Nyugat-Pannon Járműipari Mechatronikai Központnak - mondta.
Szavai szerint elsősorban járműipari beszállítók, illetve az energetikai iparban érdekelt gyártók érdeklődtek, akik közül többen új lehetőségeket keresnek, fejlesztenének, vagy éppen beszállítói kapacitásuk van.

Hess Sára, a HITA nyugat-dunántúli regionális képviseletének vezetője elmondta: szervezetük megpróbál olyan cégeket felkutatni, amelyek érdeklődnek új befektetések iránt, nekik kívánták bemutatni a szentgotthárdi ipari park és az új járműipari központ, klaszter szerveződés által kínált lehetőségeket, illetve összehozni őket a lehetséges beszállítókkal.

A konferencia résztvevői a nap során ellátogathattak Allison céghez, amely az Opel után a második legnagyobb munkáltató Szentgotthárdon. Az automatikus sebességváltókat gyártó cég képviselői elmondták, hogy milyen fejlesztési elképzeléseik vannak. Hangsúlyozták, hogy nekik is érdekük, hogy a magyarországi beszállítókkal fejlesszék a kapcsolataikat - mondta.

Kiemelt Partnereink