Beszállítók Akár 343 ezer forintot is kereshetnek az AGC gépkezelői

Akár 343 ezer forintot is kereshetnek az AGC gépkezelői

Gulyás Géza | 2017.02.14 10:32

Akár 343 ezer forintot is kereshetnek az AGC gépkezelői

Gyorsaság, rugalmasság, hatékonyság. Az autonóm üzemi csoportok megalakítása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a megrendelők teljes körű kiszolgálása gördülékeny legyen – hangsúlyozta Papp Zoltán, az AGC Glass Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Hirdetés

Nagy lesz a terhelés ebben az évben így fogalmazott Jean-Marc Meunier a japán AGC cégcsoport európai autóipari divíziójának elnök-vezérigazgatója Tatabányán, a novemberi dolgozói tájékoztatón.

Papp Zoltán ügyvezető igazgató

Évekkel ezelőtt az AGC Európában rekordmennyiséget nyert el az autógyárak új modelljeihez készülő autóüvegekkel kapcsolatos megrendeléseiből, ezekből bőven jutott Tatabányára is emlékezik Papp Zoltán. Most érett be a termékbevezetésbe fektetett munkánk gyümölcse. Ehhez fontos, hogy az eddigieknél is hatékonyabbak legyünk, hiszen rendkívül nagy a konkurencia. Van több olyan cégcsoport, amelyik minden autógyárnak tud szállítani, ugyanakkor a kisebb feltörekvők is komoly versenytársak.

Autonóm üzemi munkacsoportokat alakítottak, amelyek a meglévő tudáshoz megkapják a megfelelő információkat, ennek birtokában ezeken a szinteken születhet meg egyre több döntés. Ez szervezeti átalakításokkal, folyamatos egyeztetésekkel jár, de megéri.

Amin javítanunk kell a közeljövőben, az a berendezések megelőző karbantartása, ami nagyban befolyásolja az eredményességet folytatja az igazgató. Örvendetes, hogy sok 2016-os rekordról tudok beszámolni. Ilyen a tavaly legyártott 13,3 millió oldalüveg, vagy az, hogy csaknem 6 millió autóüveg indult útjára a szereldéből, ahol jelentős a hozzáadott érték minden termékünkhöz. A minőséghez kapcsolódó célokat elértük, a vevői reklamáció nagyságrendje is a határérték alatti. Nem történt munkanap kieséssel járó baleset, ez már több mint 3000 napja így van a magyarországi gyárban. Újrakezdtük a munkabiztonsághoz nélkülözhetetlen tudatos hozzáállás fejlesztését; nem szabad lanyhulnia a figyelemnek és a fegyelemnek.

A hátsó- és oldalüveget gyártó sorok januárban is folyamatosan dolgoztak, de a munkarendnek köszönhetően a munkavállalók számára két hétvége is szabad volt, ráadásul három napos.

Ez így lesz az év többi részében is tette hozzá a gyárigazgató. A versenyképességünknek fontos eleme, ahogyan a sok megrendelésből adódó hosszú távú biztonság is. Nem titok, hogy az üveggyártásban a csomagoló munkakörben dolgozók átlagkeresete nálunk tavaly bruttó 292 000 forint volt, a kvalifikált gépkezelőké pedig 343 000, és ehhez jön még hozzá a cafetéria. Fontosnak tartom, hogy a karrierlehetőségek nem csak itthon, hanem külföldön is elérhetőek. Ehhez különféle képzésekkel segítjük hozzá dolgozóinkat, amelyekre összesen 35 millió forintot szántunk 2016-ban. Vannak ösztöndíjasaink a helyi Edutus Főiskolán, valamint nyári gyakorlatra fogadunk középiskolásokat.

A társadalmi szerepvállalás nem csak szlogen az AGC-nél. Támogatják az egészségügyet, a nehéz sorsú környékbeli gyerekek műtéteit, a sportot, az oktatást, a kultúrát, a helyi intézményeket, szervezeteket és rendezvényeket. Hosszú a lista, a tervek szerint az is marad.

Kiemelt Partnereink