Beszállítók A Schaeffler tovább növekszik Kínában

A Schaeffler tovább növekszik Kínában

autopro.hu | 2021.04.26 13:23

A Schaeffler tovább növekszik Kínában

Fotó: Schaeffler

A Schaeffler stratégiai együttműködési megállapodást ír alá a Refire céggel a hidrogén üzemanyagcellák kulcsfontosságú alkatrészeinek kifejlesztésére és gyártására vonatkozóan. A vállalat bemutatja a fenntartható mobilitási komponenseit és rendszermegoldásait a Sanghaji Autószalonon mutatta be.

A Schaeffler ügyfeleivel együttműködve alakítja a mobilitás változását, ezt mutatta be a Sanghaji Autószalonon is. A „Schaeffler elektromos és intelligens vezetési megoldásai” szlogennel a vállalat az innovatív alkatrész- és rendszermegoldásokra összpontosít, különösen a kínai piacot illetően. Ezzel jelentősen hozzájárul a globális klímavédelmi célok eléréséhez és a mobilitás még fenntarthatóbbá tételéhez.

„A mobilitási terület vezető vállalataként úttörő szerepet játszunk a világ mozgásának formálásában" - mondja Klaus Rosenfeld, a Schaeffler AG Igazgatótanácsának elnöke. „Kiváló gyártási tapasztalatunknak köszönhetően Kínában és az egész világon ügyfeleink preferált partnerei vagyunk. Autóipari és ipari beszállítóként ez a mobilitás minden területére és a mozgás minden formájára érvényes.”

Megoldások minden hajtáshoz

A CO2-kibocsátás csökkentésének egyik módja a hajtáslánc intelligens és fenntartható elektromosítása. A vállalat többféle megoldást vonultatott fel a Sanghaji Autószalonon minden típusú elektrifikálásra. „Számos elismerés igazolja, hogy a Schaeffler sikeres az e-mobilitás területén" - mondja Matthias Zink, a Schaeffler AG Autóipari Technológiák üzletágának vezérigazgatója. „Az autóipar partnereként a Schaeffler figyelemmel kíséri a piaci igényeket és a fejlesztési trendeket, hogy megfelelő megoldást nyújtson minden technológiai kihívásra."

A hibrid modulok, a hibrid és teljesen elektromos hajtások elektromos motorjainak sorozatgyártása 20 és 300 kilowatt közötti alkalmazási tartományban már idén megkezdődik. A Schaeffler által gyártott elektromos motorok alapja egy moduláris és erősen integrált technológiai platform. A magas szintű gyártási és technológiai kompetencia az elektromos meghajtórendszerek minden alkatrészét illetően kulcsfontosságú tényező a sorozatgyártásnál. A vállalatcsoport emellett bemutatja a gördülő vázat, amely a nagyvárosok számára helyi emissziómentes hajtásra jelent megoldást, melyet először mutatnak be a kínai piacon.

A hajtás és a váz alkatrészei helytakarékos kompakt egységekké, „Schaeffler intelligens sarokmodulokká” állnak össze. Ezek a modulok tartalmazzák a kerékagy-motort, a kerékfelfüggesztést, a jármű felfüggesztőrendszerét és az elektromechanikus kormánymű működtetőjét. A kerékmodul kormányzása elektromechanikus steer-by-wire rendszerként van kialakítva. A kerékfelfüggesztéshez választott forma akár 90 fokos fordulást is lehetővé tesz.

Kötegekbe rétegezett fém bipoláris lemezek alkotják az üzemanyagcellás rendszer magját.

Kötegekbe rétegezett fém bipoláris lemezek alkotják az üzemanyagcellás rendszer magját. | Fotó: Schaeffler

Stratégiai együttműködés a hidrogéntechnológiában

A másik fontos termék az üzemanyagcellákhoz készített fém bipoláris lemezek, amelyeket precíz formázással állítanak elő, és vékony bevonattal látnak el. A bipoláris lemezkötegek képezik az üzemanyagcella magját, kulcsszerepet játszanak a hidrogéntermelésben és annak elektromos energiává történő átalakításában. Autóipari és ipari beszállítóként a Schaeffler jelentős mértékben hozzájárul a hidrogéntechnológia sikeres bevezetéséhez az üzemanyagcellák és az elektrolizáló komponensek számára készített innovatív alkatrészeivel és rendszereivel. A Schaeffler a Sanghaji Autószalonon stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Refire-rel, mely a hidrogén üzemanyagcellás technológia vezető szállítója Kínában. A megállapodás szerint a Schaeffler és a Refire a hidrogén üzemanyagcellák kulcsfontosságú technológiai területein fognak együttműködni, mint például a bipoláris lemezek és a hőkezelő rendszerek területein. Mindkét fél támogatja a hidrogén üzemanyagcellák iparosítását.

Jelentős növekedés Kínában

Kína kulcsszerepet játszott a Schaeffler üzleti sikereiben az 1995-ös piacra lépése óta. A kihívásokkal teli piaci környezet ellenére a Schaeffler 2020-ban 8,7 százalékos, devizával kiigazított árbevétel-növekedést könyvelhetett el. Kína az összes értékesítés 23,4 százalékát tette ki. Klaus Rosenfeld elmondta, „Kína a Schaeffler Csoport egyik legfontosabb piaca és régiója, mely a gazdasági fellendülés egyik fő motorja lesz. Globális autóipari és ipari beszállítóként úttörő szerepet szeretnénk elérni a világ mozgásának formálásában. Ennek érdekében továbbra is befektetünk a kínai régióba, támogatjuk ügyfeleinket a növekedésben és a fenntartható fejlődés elérésében. "

Kiemelt Partnereink