Beszállítók A kormány az Autóflex-Knott Kft. kecskeméti és amerikai beruházását is támogatja

A kormány az Autóflex-Knott Kft. kecskeméti és amerikai beruházását is támogatja

MTI | 2021.03.02 18:17

A kormány az Autóflex-Knott Kft. kecskeméti és amerikai beruházását is támogatja

Fotó: Facebook/szijjarto.peter.official

Az utánfutók alkatrészeit gyártó Autóflex-Knott Kft. Kecskeméten modernizálja, az Amerikai Egyesült Államokban pedig megkezdi gyártási tevékenységét, a kormány mindkettőhöz támogatást nyújt - mondta a külgazdasági és külügyminiszter Kecskeméten.

Hirdetés

Szijjártó Péter hozzátette, a cég Kecskeméten 553 millió forintos beruházást valósít meg, a cél a gyártási kapacitás növelése. A fejlesztéssel a vállalat több mint 420 munkahelyet véd meg, ehhez pedig a kormány 277 millió forint támogatást nyújt.

A kecskeméti beruházással az Autóflex-Knott Kft. meg tudja őrizni vezető pozícióját az utánfutó-tengelyek gyártásának európai piacán - mondta a miniszter.

Fotó: Facebook/szijjarto.peter.official

Amerikai beruházását is támogatják

Szijjártó Péter ugyanakkor jelezte: a kapacitás növelése szempontjából a külföldi piaci terjeszkedés is fontos, ezért döntöttek úgy, hogy támogatják a vállalatot abban is, hogy Amerikában megkezdhesse a működését.

Az Amerikai Egyesült Államokban a cég 800 millió forintos beruházásával alakítja ki gyártási kapacitását, amelyhez a kormány 400 millió forint támogatást ad - közölte a miniszter.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink