Beszállítók A Denso autómegosztó szoftvercéget vásárolt

A Denso autómegosztó szoftvercéget vásárolt

autopro.hu/Sz.K. | 2017.12.21 10:00

A Denso autómegosztó szoftvercéget vásárolt

A Denso japán beszállító részesedést vásárolt a Ridecell autómegosztó hálózatokat működtető beszállítóban.

A vállalatok nem hozták nyilvánosságra a Denso által befektetett összeget, illetve a részesedés százalékát sem.

A japán beszállító közleményében azt írta, hogy jelentős közreműködő a Ridecell jelenlegi finanszírozásában. A Denso továbbá együttműködik a Toyota Motorral is, ami 24%-os részesedést birtokol a beszállítóból.

A Ridecell a mobilitás gyorsan fejlődő szereplője. A San Franciscói vállalat a héten már bejelentette, hogy sikerült megállapodást kötnie a Groupe Renaulttal, és a madridi városi szolgáltató Ferroviallal, hogy ő nyújthassa a működési platformot a ZITY autómegosztó szolgáltatásnak Madridban.

A Ridecell nem olyan autómegosztó, mint az Uber, vagy a Lyft, hanem olyan szoftvereket kínál, amik lehetővé teszik a vállalatnak, hogy autómegosztó szolgáltatásokat működtessen. A startupot 2008-ban egy a Georgia Tech Egyetemen diplomázó Aarjav Trivedi alapította, aki már az egyetemen működtetett autómegosztó szolgáltatást.

A Ridecell jelenleg harmadik félként platformokat tervez vállalatoknak, amik autómegosztó üzletet akarnak működtetni. Ügyfelei között a BMW, a Skoda és az AAA is megtalálható.

A Ridecell a Denso legújabb befektetése, mivel az alkatrészgyártó új lehetőségek után kutat a tradicionális üzletágán, a jármű klímarendszereken, és a motoralkatrészeken túl. A beszállító a globális ipar negyedik legnagyobbja. A vállalat 2014-ben nyitotta meg irodáját a Szilikon-völgyben, hogy az ottani befektetési lehetőségeket is megtalálja.

– A Denso úgy hiszi, a Ridecell alapvető technológiát biztosít a mobilitás jövője számára – mondta el Tony Cannestra, a Denso vállalkozási igazgatója. – A jelenlegi iparági vezetőknek és a startupoknak együtt kell dolgozniuk, hogy megerősítsék a gyártásukat, és bevezessék a jövő közlekedését.

A ZITY projektben a Ridecell rendszere lehetővé teszi a madridi lakosoknak, hogy letöltsék a ZITY alkalmazást, felregisztráljanak, és akár már pár perc múlva vezetni kezdhessenek.

– A Ridecell és a Denso egy biztonságosabb, hatékonyabb és fenntarthatóbb mobilitási szolgáltatások vízióján osztozik – mondta el Trivedi, a Ridecell alapítója és vezérigazgatója. – Folytatni fogjuk a platform fejlesztését, könnyebbé téve ezzel a városoknak, a kampuszoknak és a mobilitást nyújtóknak, hogy kiépíthessék autómegosztó programjaikat.

Kiemelt Partnereink