Beszállítók Volvo-motorokhoz szállít turbófeltöltőket a BorgWarner

Volvo-motorokhoz szállít turbófeltöltőket a BorgWarner

Panker Gergő | 2015.04.03 06:01

Volvo-motorokhoz szállít turbófeltöltőket a BorgWarner

A BorgWarner bejelentette, hogy a vállalat turbófeltöltőit használják a Volvo valamennyi újgenerációs négyhengeres benzinmotorjában.

A BorgWarner elmondta, hogy a turbófeltöltők fémlemez burkolata lehetővé teszi a felszíni súrlódási hőmérséklet csökkentését, illetve javítja az egység hőszigetelését. A fémlemez turbinaburkolatnak köszönhetően a turbófeltöltő akár 980 ºC-os hőmérsékletnek is ellenáll.

BorgWarner turbófeltöltők a Volvo négyhengeres turbómotorjaihoz Fotó: PR Newswire

A turbófeltöltők könnyű tömege és moduláris kialakítása révén a kipufogógáz fluktuálásának jobb kihasználásának köszönhetően a motor szélesebb tartományban képes a maximális teljesítmény leadására. A töltőnyomás szabályozása érdekében a BorgWarner a turbófeltöltőket megkerülőszeleppel is ellátta.

Frederic Lissalde, a BorgWarner Turbo Systems elnöke elmondta: – BorgWarner folyamatosan turbófeltöltő-technológiájának javításán dolgozik, hogy segítse a gyártókat a teljesítmény megőrzése mellett az egyre szigorúbb környezetvédelmi normák elérésében, illetve a kisméretű erőforrások fogyasztásának csökkentésében.

Rendkívüli örömünkre szolgál, hogy a Volvo és vállalatunk közötti hosszú távú partneri kapcsolatot kiterjeszthetjük a gyártó valamennyi négyhengeres benzinmotorjára – hangsúlyozta Frederic Lissalde.

A négyhengeres Volvo-erőforrások számos változatban érhetők el: teljesítményük 152–320 lóerő, nyomatékuk pedig 250–400 Nm között alakul.

Via automotive-business-review.com

Kiemelt Partnereink