Beszállítók Sztrájkoltak a miskolci önindítógyárban

Sztrájkoltak a miskolci önindítógyárban

autopro.hu/P.M. | 2019.02.07 17:22

Sztrájkoltak a miskolci önindítógyárban

Február 7-én kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a miskolci Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. telephelyén.

– Az egyik szakszervezet, valamint a munkavállalók egy csoportja figyelmeztető munkabeszüntetést tartott. A sztrájkban a munkavállalók közel 10%-a vett részt – olvasható a vállalat sajtóközleményében.

Olvasta már, mekkora béremelést adott dolgozóinak az Audi Hungaria az egyhetes sztrájk után? És azt, hogy milyen juttatási csomagot kaptak a kecskeméti Mercedesnél?

A vállalat közlése szerint ebben az időintervallumban a termelés egy része állt. A közleményben az olvasható, hogy a vállalat jelenlegi béremelési ajánlata és juttatási csomagja is tartalmazza a szakszervezet kéréseinek nagy részét. Mint írták, a Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. eltökélt abban, hogy méltányos juttatásokat biztosítson munkavállalóinak, és fennakadás nélkül folytatódjon a termelőmunka a gyárban.

Korábbi cikkünkben számoltunk be arról, hogy pontosan mit követel a szakszervezet.

Az indítómotorok és generátorok üzletág 2003 óta van jelen Miskolcon, kezdetekben a Bosch csoport üzletágaként. 2018 januárjától a miskolci gyáregység a SEG Automotive GmbH telephelyeként, Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. néven folytatja működését. A vállalatcsoport a Miskolcon gyártott önindítókat és generátorokat világszerte szállítja partnereinek, a gyár egyike terméke a Magyarországon fejlesztett start-stop üzemmódú indítómotor.

Kiemelt Partnereink