Beszállítók Partnereket keres a Takata

Partnereket keres a Takata

autopro.hu | 2014.06.17 12:49

Partnereket keres a Takata

A Takata az új magyarországi beruházás miatt magyar beszállítókkal kívánja bővíteni globális beszállítói hálózatát, ezért felkérte a Nemzeti Külgazdasági Hivatalt (HITA-t) potenciális partnerek felkutatására.

Az 1933-ban alakult tokiói székhelyű Takata cégcsoport a világ egyik vezető fejlesztője és gyártója a személygépjárművek belső biztonsági rendszereinek. A csoport világszerte 36 152 munkatársat foglalkoztat a 20 országban lévő 56 gyárban, éves árbevétele pedig 3,89 milliárd euró.

A csoport Európán belül Németországban, a Csehországban, Lengyelországban és Romániában rendelkezik gyártóbázissal. Következő gyártóegységük hazánkban, Miskolcon jön létre ezer főt foglalkoztatva, ahol komplett légzsákrendszerek gyártását végzik majd.

A HITA Beszállítói Osztálya által összeállított és előszűrt partnerlistából szigorú kritériumrendszer alapján választotta ki azokat a cégeket, amelyek meghívást kaptak a zártkörű budapesti beszállítói fórumra. A fórumon tizenkét potenciális beszállító mutatkozott be. A vállalat portfoliójával leginkább illeszkedő vállalkozásoknál a beszerzők látogatást tettek a fórum utáni napokban. Az esemény jelentőségét jelzi, hogy arra három vezető beszerző érkezett a Takata részéről, köztük Fred Schindler, a csoport EMEA régiójának légzsákokért felelős beszerzési igazgatója is.

Kiemelt Partnereink