Beszállítók Ostromolják az autógyártókat a milliós kedvezmények miatt

Ostromolják az autógyártókat a milliós kedvezmények miatt

autopro.hu/B.B. | 2017.09.27 06:31

Ostromolják az autógyártókat a milliós kedvezmények miatt

A régi dízelek csereprogramjának elindítása óta felpörgött az autókereskedelem, a VW modelljei iránti kereslet például a négyszeresére ugrott. Az Opel, a Seat és az Audi sem panaszkodhat.

Hirdetés

Augusztus elején indult az a gigantikus németországi csereautóprogram, melynek keretében akár tízezer eurós (bő hárommillió forintos) kedvezményt is el lehet érni, amennyiben a vevő az új autó megvásárlásával egy időben kivonatja a forgalomból korábbi, Euro1-4 közti besorolású négykerekűjét. Az autókereskedési szolgáltató, a Carwow most csokorba szedte, mennyivel nőtt az érdeklődések száma márkánként az akció meghirdetése óta.

A dízelprémiumnak nevezett kedvezmények legjobban a Volkswagen modelljei iránti keresletet pörgették fel, a német márka modelljei iránt érdeklődők száma több, mint négyszeresére emelkedett (+316%). Bár a német konszern központi márkájának szárnyalását egyetlen gyártó sem tudta még csak megközelíteni sem, panaszra egyáltalán nincs ok. Az Opel kínálatát 154, a Seatét 141, az Audiét 114, míg a Fordét 102 százalékkal többen böngészték át, vagyis a duplázás már jópár vállalatnak sikerült.

A Ford 96, a Skoda 73, a Nissan 66, a Mazda 58 százalékkal több fogyasztói érdeklődőnek örülhetett, de még a BMW – mely a legtöbb gyártóhoz képest alacsonyabb kedvezményt kínál – modellpalettájának tagjait is csaknem harmadával többen keresték fel.

A Carwow nem csak az érdeklődőkről, de a tényleges vásárlókról is megosztotta tapasztalatait. Az előző év azonos időszakához képest a Volkswagen internetes szolgáltatón keresztüli eladásai például 260 százalékkal növekedtek a dízelprémiumnak köszönhetően. Más gyártókról sajnos nem tudni, mennyivel több kocsira találtak vevőt az akció jóvoltából.

A Carwow az internetes autóvásárlás előszobájának tekinthető, az oldalon több tucatnyi márka modellpalettáját böngészhetjük át, tájékozódhatunk a kocsik különféle kiviteleiről, sőt a szolgáltatón keresztül akár ajánlatot is kérhetünk a kinézett autóról.

Kiemelt Partnereink