Beszállítók Nevet vált a Continental powertrain üzletága

Nevet vált a Continental powertrain üzletága

autopro.hu/K.Á. | 2019.10.01 15:48

Nevet vált a Continental powertrain üzletága

A Continental Powertrain divíziója ezentúl Vitesco Technologies márkanév alatt működik, jelentette be a vállalat kedden. A 2019 januárja óta önállóan működő, meghajtás-technológiákat fejlesztő és szállító társaság új piaci identitását világszerte körülbelül 50 helyszínen kezdi el ismertetni.

A Vitesco Technologies központi székhelye a regensburgi Siemensstrasse-n található, ahol a könnyen felismerhető új logó tisztán látszik a Vitesco Technologies épületének tetején. A külső megjelenést egy új és korszerű weboldal, valamint a különböző közösségimédia-felületeken való globális jelenlét teszi teljessé.

Fenntarthatóság mindenek előtt

„Célunk a tiszta és fenntartható mobilitás. Ezért tesszük minden jármű központi elemét – ami a motor – okossá és elektromossá! Nagy örömmel tölt el az újszerű és dinamikus piaci jelenlétünk. Ez is megerősíti azt, hogy egyértelmű vezető pozíciót foglaljunk el a tiszta motorok fejlesztésében ma, és a jövőben is.” – mondta Andreas Wolf, a Vitesco Technologies vezérigazgatója.

Így reagáltak a kihívásokra

A Vitesco Technologies önállósodásával a Continental a járműmeghajtásokat érintő, radikális változásokból eredő, gyorsan átalakuló követelményekre reagál. Az egyik ilyen változás a drasztikus emisszió-csökkentés, ami jelenleg világszerte az egyik első számú politikai és társadalmi téma. Ezek a folyamatok földrajzi régiótól függően különböző sebességgel haladnak előre.
Andreas Wolf ügyvezető és Werner Volz pénzügyi igazgató
„Most a rugalmasság a legfontosabb. Globális szemszögből nézve minden típusú motorra igény van. A küldetésünk az, hogy mindegyiket tisztává, hatékonnyá, és megfizethetővé tegyük, amit következetes villamosítással tudunk elérni. Mivel egy nagy tapasztalattal rendelkező vállalat vagyunk, gyorsabban és hatékonyabban tudunk reagálni az iparágunk által felállított követelményekre és jobban ki tudjuk használni erősségeinket”, magyarázta Wolf.

Figyelnek a hibridek térhódítására

A motor üzletág történetének jelenlegi legnagyobb változásán megy keresztül, ám az elektromos és hibrid járművek 2030-ra becsült 50%-os részesedésének köszönhetően mindez nagyszerű lehetőségeket kínál az elektromobilitás területén. Különösen a belsőégésű motorok lágy hibridizációja lesz hatalmas jelentőségű az elkövetkező években, olvasható a Continental közleményében.

Kiemelt Partnereink