Beszállítók Német és lengyel telephelyekkel versenyeztek: Győrben épül eloxálóüzem

Német és lengyel telephelyekkel versenyeztek: Győrben épül eloxálóüzem

MTI | 2018.03.17 06:25

Német és lengyel telephelyekkel versenyeztek: Győrben épül eloxálóüzem

Az 1998-ban alapított Erbslöh Hungária alumínium profilok megmunkálásával, hőkezelésével, műanyag alkatrészek fröccsöntésével és dugattyúszereléssel foglalkozik. A vállalat Győrben egy új, közel 1500 négyzetméter alapterületű csarnokot épít, amely eloxáló központként fog működni.

Hirdetés

A tizennégy milliárd forintos beruházásának köszönhetően német anyacége kelet-európai termelési központjává válik a győri székhelyű Erbslöh Hungária Kft.

Bene Zsolt ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 2023-ra legalább 190 dolgozóval növelik a foglalkoztatottak számát a tavalyi 162-ről.

Tavaly 5,9 milliárd forintos árbevételt realizált a győri társaság, ez kétszázmillió forinttal több a 2016. évi, nyilvános céginformációk szerinti árbevételnél. Idén a szerződött megbízások alapján a tavalyihoz hasonló bevételt várnak.

A kelet-európai termelési központért Németországgal és Lengyelországgal versenyeztek. A beruházással a jelenleg leszerződött új megrendeléseknek köszönhetően az árbevétel 2021-re mintegy 13-15 milliárd forintra, 2023-ban 18-20 milliárd forintra emelkedik - mondta a cégvezető.

A vállalat vevői között megtalálható a Jaguar Land Rover, az Audi, a Volvo és a BMW csoportok, a beruházás megvalósulása után, a jelenlegi várakozások szerint az egyik legnagyobb vevő a Daimler csoport lesz.

A cégcsoport világszerte mintegy tízezer embert foglalkoztat, konszolidált árbevétele tavaly meghaladta a 700 millió eurót.

Az eseményen jelen volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, továbbá Borkai Zsolt, Győr város polgármestere.

(Fotó: Facebook, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink