Beszállítók Nagy dobásra készül a hatvani Bosch

Nagy dobásra készül a hatvani Bosch

autopro.hu | 2016.02.10 11:30

Nagy dobásra készül a hatvani Bosch

A vállalat bejelentette, hogy hatvani telephelyén hatszáz munkatárssal fogja növelni dolgozóinak számát, az autonóm autókkal kapcsolatos fejlesztésekre fókuszálnak. A beruházás összértéke 18,9 milliárd forint.

Hirdetés

– A jelenlegi projekt egyrészt új, autóelektronikai alkatrészek gyártására alkalmas gépek beszerzését foglalja magában, másrészt a jelenlegi termelési kapacitást növeli. Ezáltal nő a versenyképességünk, erősödik a vevői bizalom, amely várhatóan további megrendeléseket eredményez – mondta Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője.

Javier González Pareja

A hatvani bővítéssel tovább folytatódik a vállalat magyarországi munkahely-teremtési programja, a cégcsoport 9 hazai leányvállalata jelenleg több mint 12 ezer dolgozót foglalkoztat, így ezzel az egyik legnagyobb külföldi munkaadó Magyarországon.

– A termékskála tudatos alakítása illeszkedik a mobilitási iparág világszintű megatrendjeihez. A járművek villamosítására szolgáló innovatív termékek jelentik majd az egyéni mobilitás terén várható olyan változások támogatását, mint a kisebb CO2-kibocsátás, valamint a nagyobb biztonság érdekében az autó környezetének érzékeléséhez, illetve a jövőbeni önvezető és hálózatba kapcsolt vezetési rendszerekhez nélkülözhetetlen radareszközök és kamerarendszerek – tette hozzá Roger Seemeyer, a hatvani gyár műszaki ügyvezető igazgatója.

– A termékportfolió fejlesztésével a hatvani gyár megerősíti a régióban munkáltatóként betöltött vezető szerepét – hangsúlyozta Volker Schilling, a Bosch gazdasági ügyvezető igazgatója.

Kiemelt Partnereink