Beszállítók Műanyag lökhárítókat fognak gyártani Újhartyánban

Műanyag lökhárítókat fognak gyártani Újhartyánban

MTI | 2018.09.17 10:32

Műanyag lökhárítókat fognak gyártani Újhartyánban

A Rehau a vállalat autóipari hálózatának legmodernebb gyárát fogja felhúzni, 150 millió eurót fektetnek be a projektbe.

Markus Grundmann, a Rehau-Automotive Kft. vezérigazgatója elmondta, hogy cégük családi kézben lévő vállalkozás, amely az elmúlt évek sikerei révén ma már nemzetközi vállalat, 20 ezer munkavállalóval. Hozzátette, hogy a vállalat már régen jelen van Magyarországon, még 1993-ban egy kis iroda megnyitásával kezdték, amelyik az építési vállalatoknak nyújtott különböző megoldásokat, majd 2005-ben logisztikai központot hoztak létre Győrben, amit 2013-ban a saját üzemük felépítése követett.

A vezérigazgató beszélt arról, hogy jelenleg több mint 400 ember dolgozik a Rehau autóipari részlegénél Magyarországon és hétezren világszerte. Az újhartyáni gyáregységről azt mondta, hogy körülbelül 150 millió eurót fognak itt befektetni egy 63 000 négyzetméteres épületbe és a hozzátartozó 400 000 négyzetméteres területbe. Ez lesz a vállalat autóipari hálózatának legmodernebb gyára – fűzte hozzá Markus Grundmann.

Stratégiai megállapodást írt alá a kormány a svájci Rehau-Automotive vállalatcsoporttal, ennek keretében 7,1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a cég második gyártóüzemének létrehozásához.

Az Újhartyánban felépülő autóalkatrész-gyártó üzem alapkőletételéli ünnepségén Szijjártó Péter elmondta, hogy a cég 40 milliárd forintos magyarországi beruházásával csúcstechnológiás gyártási technológiával állít elő műanyag gépjármű lökhárítókat, és 652 új munkahelyet létesít.

Hozzátette, stratégiai megállapodást a kormány csak olyan cégekkel köt, amelyek tevékenysége kimutatható a magyar nemzetgazdaság szempontjából. Eddig 78 vállalattal írt alá a kormány stratégiai együttműködési megállapodást – fűzte hozzá a miniszter.

Kiemelt Partnereink