Beszállítók Lehet, hogy a Kuka felvásárlása csak a kezdet volt?

Lehet, hogy a Kuka felvásárlása csak a kezdet volt?

autopro.hu/B.B. | 2017.04.26 06:31

Lehet, hogy a Kuka felvásárlása csak a kezdet volt?

Komoly terveket fűz a kínai Midea a narancssárga robotjairól híres gyártóhoz, hiszen globálisan is jelentős szereplővé tenné azt. Ennek érdekében újabb felvásárlások indulhatnak.

Hirdetés

Globális szerepet szán a Midea a robotika iparágában a nemrég felvásárolt Kukának, árulta el a háztartási gépeket készítő új tulajdonos első embere egy hannoveri rendezvényen. Igaz, a Kuka felvásárlása nem volt éppen gyors és zökkenőmentes, Fang Hongbo szerint az csak a konszern egy kezdeti lépése volt. Ennek megfelelően a mostani megszólalás helyszínválasztása sem véletlen, hiszen a terv érdekében a Midea további felvásárlásokat indíthat, többek között Németországban is. A cégvezér szerint további elemzéseket folytatnak majd az iparágban, és amennyiben arra érdemes vállalatokat fedeznek fel, el fognak gondolkodni újabb és újabb befektetéseken.

A Kuka egyébként a most meghirdetett stratégiától függetlenül is jó negyedévet zár, 2017 első három hónapjában közel 20 százalékkal növelte eladásait. Az Automobilwoche szerint ez azt mutatja, hogy -egyelőre – alaptalannak mutatkoznak a cég felvásárlásakor hangoztatott német kritikák: a tulajdonosváltás nem okozott változást a Kuka vezetőségében, valamint a németországi törvényeket sem sértette.

Az ipari robotok piacában egyébként továbbra is nagy potenciál rejlik, ez a világszerte 13.200 főt foglalkoztató Kuka legutóbbi teljes üzleti évében is megmutatkozik: adózás előtti eredménye 127 millióról csaknem 171 euróra emelkedett. Földrajzi felosztás szerint a kereslet motorja Kína lehet, itt a vállalat várakozásai szerint a mostani éves 90 ezer darabos eladási példányszám három év múlva 160 ezer darabra nő majd.

Kiemelt Partnereink