Beszállítók Hőkezelővel bővül a győri Nemak – képgalériával

Hőkezelővel bővül a győri Nemak – képgalériával

Pardavi Mariann | 2014.08.01 14:48

Hőkezelővel bővül a győri Nemak – képgalériával

Az alumíniumöntöde augusztus elsején jelentette be azt az ötmilliárd forintos beruházást, melynek részeként hőkezelőcsarnokkal és új berendezésekkel bővül a gyár.

Dávid Toth ügyvezető elmondta, húsz éve alig száz munkatárs kezdte meg a munkát a győri öntödében. A beruházásnak köszönhetően 2016 végére 896-an dolgoznak majd náluk, vagyis további száz munkatársat vesznek fel.

Tavaly 2 millió 300 ezer hengerfejet szállítottak hét ország kilenc gyárába a GM, az Opel, az Audi, a Renault és a BMW számára. 45 milliárd forint árbevételt könyvelhettek el.

Az ötmilliárd forintos fejlesztéshez a kormány 406 millió forinttal járult hozzá: a beruházás eredményeként új gyártógépeket vásárolnak, hőkezelőcsarnokot alakítanak ki, valamint étkezőt és öltözőt is kiépítenek.

Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára köszöntőjében elmondta, hogy a kormány ahhoz szeretné a támogatással hozzájuttatni a győri Nemakot, hogy a jelenlegi közel két és fél milliós legyártott hengerfejet évi hárommillóra tornázhassa fel.

Elmondta, hogy a tervek között az szerepel, hogy stratégiai megállapodást kössön a kormány és az alumíniumöntöde. Az ilyen szerződések célja, hogy tovább erősítse a magyar beszállítói kör jelenlétét.

Szijjártó Péter az autopro.hu kérdésére elmondta, a kormány jelenleg azon dolgozik, hogy a környező országokban növelje a magyar autóipari kis- és középvállalatok jelenlétét. A tárgyalások jelenleg Romániát, Macedóniát és Törökországot érintik.

Mint mondta, a világ húsz legnagyobb első körös autóipari beszállítójából tizenöt Magyarországon van, a kormány jelenleg két nagy beszállító megtelepedéséről és egy beruházásról tárgyal, melyek egy hónapon belül lesznek nyilvánosak.

Kiemelt Partnereink