Beszállítók Hazánkban gyártana elektromos hajtást a Siemens és a Valeo

Hazánkban gyártana elektromos hajtást a Siemens és a Valeo

MTI/autopro.hu | 2016.04.19 09:41

Hazánkban gyártana elektromos hajtást a Siemens és a Valeo

A német és a francia gyártó közös vállalkozásában elektromos és hibrid autók motorjait készíti majd, a duónak magyarországi telephelye is lesz.

A közös vállalat, amely a Valeo 200 fős magasfeszültségű elektronikai részlegét és a Siemens 500 fős elektromos autókkal foglalkozó részlegét kapcsolja majd össze, többek között magasfeszültségű motorokat és töltőket fog fejleszteni és eladni. A 60 voltnál is nagyobb feszültség alkatrészek szabványosítottak lesznek, így minden elektromos vagy hibrid autóba beszerelhetőek lesznek – a Valeo szerint az együttműködés során mindezek miatt egy világszintű piacvezető cég jön majd létre. A felek várakozásai szerint jól kiegészítik majd egymás termékportfólióját, a földrajzi elhelyezkedés pedig további versenyelőnyhöz juttatja őket.

A Siemens 500 főt delegál a közös vállalkozásba

A joint venture tulajdonosi szerkezete 50-50 százalékos lesz. A 2016 végén működésbe lépő Siemens-Valeo közös vállalkozás központjának a németországi Erlangen ad majd helyet, telephelyei pedig Magyarországon, Franciaországban, Norvégiában, Lengyelországban és Kínában lesznek.

200 munkatárssal szállna be a Valeo

A közleményben egyelőre nem hoztak nyilvánosságra további részleteket. A projektet még jóvá kell hagynia a kartellellenes hatóságoknak is.

Kiemelt Partnereink