Beszállítók Titán’94: minőségi szerszámok versenyképes áron

Titán’94: minőségi szerszámok versenyképes áron

Uzoni Ábel | 2018.05.30 12:24

Titán’94: minőségi szerszámok versenyképes áron

A Titán’94 Kft. fémmegmunkáló gépparkjával 24 éve megbízható partnere az autóiparnak.

Évente közel hatmillió karosszériaelem készül el a Titán’94 Kft. 14 ezer négyzetméteres budapesti telephelyén, ahol jármű világmárkák, elektronikai cégek, és szaniter gyártók fémalkatrészei készülnek immár 24 éve. Az alkatrészek és karosszériaelemek 23 présgépen, 5 hegesztőálláson és 10 ponthegesztő gépen gyártódnak. A Titán’94 Kft. 25-500 tonnás mechanikus és hidraulikus présgépekkel rendelkezik, így a lehető legszélesebb skálán tud eleget tenni a megrendeléseknek. A sorozatgyártásban használt gyártószerszámok befoglaló mérete a cipősdoboz méretűtől a 2,5x1,2 méteres nagyságúig terjed. Jelenleg 276 egyedi és 71 sorozatszerszám dolgozik a telephelyen.

A sorozatgyártást saját szerszámkarbantartó csapatukkal támogatják. A rugalmasság a Titán’94 Kft.-nél alapvető követelmény. A cég az egymilliós éves darabszámigényt ugyanúgy teljesíteni tudja, mint a pár ezres szériamegrendelést. A teljes kihasználtsággal működő nappali műszak mellé bármikor felfuttatható a teljes második műszak (elsősorban a 63-250 tonnás szegmensben van szabad kapacitás), hogy az új megrendelést a lehető legrövidebb időn belül le lehessen szállítani. A cég egyik fő versenyelőnye a házon belüli szerszámgyártás – a szerszámüzemi kollégák összesített munkatapasztalata 452 év.

Meglévő csapatukkal éves szinten közel 250 millió forint árbevételű szerszámgyártást tudnak elvállalni, de ez a nagyságrend a folyamatban lévő beruházásoknak köszönhetően egyre bővül, illetve partnercégek bevonásával tovább emelhető.

A cég tervezői által megtervezett egyedi és sorozatszerszámokat 3 modern CNC-megmunkáló központtal, huzalos és tömbszikra forgácsoló géppel, palást és síkköszörűkkel, hagyományos marógépekkel és külső partnerek bevonásával készítik el. Természetesen vállalnak szerszám-karbantartást, átszerelést, technológiai tisztítást, vagyis a gyártószerszámok élettartamának növelését, átállítását, újtermelési sorozatra való felkészítését.

A cég dinamikusságát jelzi, hogy a rendes üzemmenet mellett elvégezték egy komplett karosszéria oldalfal szerszám szett technológiai tisztítását és cserebetétekkel való átszerelését. 1 hónap alatt közel 900 tonnányi, 48 kamionnyi rakomány fordult meg 1000 négyzetméteren. Előnyük, hogy a legszigorúbb követelményeknek megfelelő szerszámok, mérőkészülékek, sablonok, alkatrészek és karosszériaelemek elkészítéséhez minden kompetencia és kapacitás egy tető alatt megtalálható. Házon belüli tervezőgárdával dolgoznak. Összeszokott csapatukkal bonyolultabb alkatrészek komplettírozását is végzik, tehát a megrendelő kérésére összeszerelést, festést is vállalnak. A gyártás legkülönbözőbb fázisaihoz szükséges egyedi szerkezetek elkészítése, kalodák, konténerek gyártása sem akadály.

Cégük nagy gondot fordít a készségek magasszintű elsajátítására és a fiatal generáció képzésére is. A Titán’94 Kft. a duális szakképzésben akkreditált vállalat, ahol szívesen látják a szerszámkészítő, gépi forgácsoló és villanyszerelő jelölteket szakmai gyakorlatra. A Titán’94 Kft.-től mindig versenyképes áron veheti kézbe a magas szinten elkészített szerszámot, alkatrészt. Céljuk, hogy magyar tulajdonú vállalatként európai színvonalú szolgáltatást nyújtsanak jelenlegi és jövőbeli partnereiknek.

Kiemelt Partnereink