Beszállítók Bővítik a Continental budapesti gyárát

Bővítik a Continental budapesti gyárát

autopro.hu | 2019.08.30 14:53

Bővítik a Continental budapesti gyárát

Jelentősen bővítik a Continental budapesti gyárát – derült ki a gyár 30. évfordulós ünnepségén pénteken. A X. kerületi Napmátka utcai 13 ezer négyzetméteres gyártócsarnok a jelenlegi bővítéssel 20 ezer négyzetméteresre növekedik, és távlati tervek között szerepel a 25 ezer négyzetméterre történő bővítés – mondta a jubileumi eseményen Keszte Róbert, a Continental Automotive Kft. ügyvezető igazgatója.

Hirdetés

A vállalat 30 éves évfordulójáról megemlékező sajtónyilvános eseményen Varga Mihány pénzügyminiszter is beszédet mondott, aki kijelentette, a hatezer, Magyarországon működő német vállalat 300 ezer magyar dolgozónak ad munkát. A Continentalról szólva azt mondta, "egy olyan vállalat magyarországi működésének évfordulóját ünnepeljük, amely világviszonylatban is élen jár az új technológiák kialakításában, a kutatás-fejlesztésben és az innovációban."

A cég 2000 főt foglalkoztató budapesti telephelye idén elnyerte az „Év Gyára 2018” címet, továbbá 2018 óta Ipar 4.0 Mintagyárként is ismert, emellett mentor gyárként segíti a Continental újabb hazai beruházásait. A telephely részt vesz a középfokú duális képzés rendszerében. Tevékenységük az autóipar három legfontosabb megatrendjét fedi le: az elektromobilitás, az automatizált vezetés és az internetre kapcsolódó járművek.

Keszte Róbert röviden áttekintette a cég magyarországi történetét: kezdetektől fogva elektronikai alkatrészekkel foglalkoztak, ehhez társult később több termék mellett az olajszenzor, majd az elektronikus fékrendszerek. Ma már elektromos és hibrid autókhoz is gyártanak rendszereket, elérve a 40 milliós darabszámot. Szavai szerint a gyár a magyar gazdaság meghatározó tagjává vált. A gyár ma rendkívül széles kínálattal elektromos vezérlőegységeket, meghajtó és mechatronikai rendszereket, kijelzőket és infotainment rendszereket gyárt. A budapesti HEV (hibrid meghajtási egységek) üzletág gyártja a Jaguar I-Pace innovatív teljesítmény elektronikáját és a Jeep Wrangler új eTorque lágy hibrid rendszerét.
A Continental vevői között tudhat minden európai autógyártót, illetve az Egyesült Államokba, Japánba és Kínába is szállítanak. A 30 év alatt sok magyar beszállítója nőtt tőkeerős középvállalattá vagy regionális nagyvállalattá. De míg alapanyagaik és termelő eszközeik jelentős része külföldről származik, arra biztatják beszállítóikat, hogy telepedjenek meg Magyarországon.
Az eseményen beszédet mondott Sami Krimi, a Continental AG Központi Elektronikai Gyárainak vezetője. Szavai szerint az elmúlt évtizedben több mint 500 millió eurót fektetettek be Magyarországon. "Ez kiválóan bizonyítja magyarországi tevékenységünk stratégiai jelentőségét, így a 30. évforduló mai ünneplése valóban fontos mérföldkőnek számít a vállalat életében" – mondta.
Az ünnepségen a gyár szakemberei különböző termékcsoportok bemutatásával rövid prezentációkat tartottak, részletezve a gyár termékportfólióját.
A Continental AG öt divíziója (Interior, Chassis & Safety, Powertrain, ContiTech, Tire) végez gyártó-, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán valamint Budaörsön. A gumiabroncs üzletág 1991 óta képviselteti magát a magyar piacon értékesítési irodával és disztribúciós raktárral.

Kiemelt Partnereink