Beszállítók Bajban a Dunaferr

Bajban a Dunaferr

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2016.07.11 14:41

Bajban a Dunaferr

Súlyos marasztaló ítéletet hozott a cégbíróság a Donbasszi Ipari Szövetséghez tartozó Alcsevszki művek ellen, ráadásul a Dunaferrt is támadják a bíróságon.

Komoly adósságok megfizetésére kötelezték a Donbasszi Ipari Szövetség (ISD) egyik tagját, az Alcsevszki műveket. Az ukrán cégbíróság ugyanis nyolc és félmilliárd forintnyi adósság, valamint további kétmilliárd forintnak megfelelő hrivnya kötbér és kamat megfizetésére kötelezte a céget. A szomszédos országból érkező hírek a Dunaferr számára is kedvezőtlenek, hiszen mindkét cég tagja az ISD-nek. A holdingtársaság vállalatai nagyban támaszkodnak egymásra: kereskednek, fizetési haladékot vagy akár hitelt is biztosítanak egymásnak, írja a valasz.hu.

Az ISD Dunaferr korábban sem volt túl jó anyagi helyzetben, ráadásul a céget perli egyik volt legnagyobb beszállítója, a Hungaro Invest Kft., ami igyekszik jogi úton behajtani milliárdos követeléseit. A helyzet korrekt rendezését a még mindig fennálló ellentmondások sem könnyítik, legtöbb esetben a korábbi tervezésekkel kapcsolatos pénzügyi teljesítések két fél általi megítélése nem egyezik meg. A két éve húzódó ügyet tovább bonyolítja, hogy a Hungaro Invest elfogultsággal vádolja a Székesfehérvári Törvényszék egykori elnökét, így a bírósági eljárás aligha zárul le belátható időn belül.

Kiemelt Partnereink