Beszállítók Akkukhoz és önvezetők szenzoraihoz gyártanak majd alkatrészeket Pécelen

Akkukhoz és önvezetők szenzoraihoz gyártanak majd alkatrészeket Pécelen

autopro.hu/P.M. | 2019.02.15 13:56

Akkukhoz és önvezetők szenzoraihoz gyártanak majd alkatrészeket Pécelen

A beruházás bejelentésekor azt közölte az Emnech anyavállalatának európai vezetője, hogy nemcsak az alkatrészek gyártásában, hanem fejlesztési folyamatokban is számít a magyarok szakértelmére.

Hirdetés

A már meglévő péceli egysége mellett egy új, mechatronikai termékeket gyártó üzemet hoz létre a Mectec-csoporthoz tartozó Enmech. A 6,4 milliárd forint értékű zöldmezős beruházás keretében 11 ezer négyzetméteres új csarnok létesül, amellyel több mint 60%-kal növekszik a gyártási terület. A főként hibrid és elektromos járművek akkumulátor-összekötő részeihez készülő szériatermékek gyártásával 250 új munkahely jön létre az Enmech péceli egységében a következő években.

A most bejelentett zöldmezős beruházás keretében már épül egy új, 11 000 négyzetméter alapterületű gyártócsarnok, közvetlenül a jelenlegi üzem szomszédságában. Az új egységben a tervek szerint már 2019 második felében elindul a termelés, elsősorban a hibrid és elektromos meghajtású járművek akkumulátoraihoz kapcsolódó termékekkel.

A Mektec-csoport a japán NOK Corporation elektronikus termékek és mechatronika divíziójához tartozik, rugalmas áramkörök és precíziós alkatrészek gyártásával foglalkozik, amelyek elsősorban az autó- és az okos-ipar, (okostelefonok, okoseszközök) számára készülnek.

Magyarországon az Enmech több mint húsz éve van jelen Pécelen, ahol a járműipar számára gyártanak elektronikai alkatrészeket. A folyamatos fejlesztések eredményeként a vállalat már több mint 350 főt foglalkoztat, 2017-es árbevétele pedig meghaladta a 12 milliárd forintot. A termékeik iránti folyamatosan növekedő kereslet miatt szükségessé vált az egység bővítése egy új csarnokkal.

Az Emnech anyavállalatának európai vezetője közölte, hogy az új üzem termelése októberben indulhat el. Wolfgang Bochtler (a nyitóképen), a Mektec Europe GmbH. vezérigazgatója hozzátette, hogy a Pest megyei üzem többek között akkumulátorokhoz és önvezető autók szenzoraihoz készít majd alkatrészeket és fejlesztési feladatokban is számít a magyar munkavállalókra. A vállalatcsoport világszerte 21 ezer embert foglalkoztat, forgalma eléri 3,2 milliárd dollárt évente, világszerte 18 gyárat üzemeltet.

Kiemelt Partnereink