Beszállítók 510 új munkahelyet teremt az FAG Debrecenben

510 új munkahelyet teremt az FAG Debrecenben

autopro.hu/G.I. | 2016.04.15 08:14

510 új munkahelyet teremt az FAG Debrecenben

A Schaeffler Csoporthoz tartozó, csapágyakat gyártó FAG Magyarország Ipari Kft. 25 milliárdos beruházás révén, új üzemcsarnok építésével növeli kapacitását. Akár a régió legnagyobb munkáltatójává is válhat.

A tervek szerint az új gyáregység ünnepélyes alapkőletételére még idén sor kerül, az első, itt előállított termékek kiszállítása pedig 2017 második felében várható. A több mint 25 milliárd forintos beruházás keretein belül 510 új munkahely jön létre a következő években, amivel a régió legnagyobb munkáltatójává válhat a cég.

A Schaeffler Csoport az ipari és autóipari ágazat egyik vezető integrált beszállítója. A motorhoz, sebességváltóhoz, alvázhoz gyártott precíziós komponensek és rendszerek mellett ipari felhasználásra gyártott gördülőcsapágyak és siklócsapágyak gyártásával foglalkoznak a leányvállalatai. Az 1999-ben alapított FAG Magyarország Ipari Kft. a mostani fejlesztéssel az elmúlt években kialakult gördülőcsapágyak iránti megnövekedett keresletre reagált.

Az új zöldmezős gyártócsarnokban gördülőcsapágyak készülnek majd, korszerű berendezések segítségével. A gyártási technológiák fejlesztése által a termelési volumen jelentősen, várhatóan akár 50 százalékkal is növekedhet majd.

Rainer Lindner, a német Schaeffler Közép- és Kelet Európai alrégiójának vezérigazgatója jelentette be a bővítést (MTI Fotó: Soós Lajos)

Németország hosszú évek óta hazánk kiemelt gazdasági partnere, ami a külkereskedelmi adatok mellet az is igazol, hogy a mintegy 6000 hazánkban működő német vállalat 300 ezer magyar embernek ad munkát. 2015-ben Németország részesedése a magyar exportban 27,3 százalék, míg az importban 26 százalék volt.

Kiemelt Partnereink