Beszállítók 1,5 milliárdos beruházás a Phoenix-Mecanónál

1,5 milliárdos beruházás a Phoenix-Mecanónál

MTI | 2014.03.26 15:56

1,5 milliárdos beruházás a Phoenix-Mecanónál

Kutatás-fejlesztési beruházást valósít meg a gépipari és elektronikai rendszereket gyártó vállalat az alföldi nagyvárosban – közölte Nagy Zoltán ügyvezető igazgató március 26-án.

Hirdetés

Megújul a Phoenix Mecano cégcsoport elektromechanikai termékpalettája, az új fejlesztésekkel még vonzóbbá válnak a termékek a világpiacon – mondta az ügyvezető igazgató.

Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere rámutatott: a 20 éve Kecskeméten működő leányvállalat a város stratégiai partnere, a duális szakképzés bevezetésének komoly támogatója, K+F egysége pedig álláslehetőséget kínál a helyben végzett, fiatal mérnökök számára.

A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. gépipari és elektronikai rendszereket valamint komponenseket gyárt, illetve fejleszt, 26 ország 17 ezer féle alapanyagából közel 24 ezer féle terméket állít elő.

A cég a Phoenix Mecano cégcsoport tagja, tulajdonosa 100 százalékban a svájci székhelyű Phoenix Mecano AG. A cégcsoport világszerte számos gyártóbázissal rendelkezik, az egész világot átfogó értékesítési hálózatot működtet. A vállalat 2013-ban átadott új logisztikai központjából történik a kecskeméti, a romániai illetve a távol-keleti gyárakban előállított termékek kiszállítása az európai ügyfelek részére.

Az ezer főt foglalkoztató kecskeméti leányvállalat árbevétele 2013-ban meghaladta a 135 millió eurót. Az eddigi beruházásaik összege megközelíti a 72 millió eurót.

Kiemelt Partnereink