Best Practice Jabil = elektronikai + autóipar (x)

Jabil = elektronikai + autóipar (x)

autopro.hu | 2014.11.14 08:53

Jabil = elektronikai + autóipar (x)

Manapság egyre többet hallani az autóiparról és annak robbanásszerű fejlődéséről. Ezzel együtt azonban fontos megemlíteni a világ leggyorsabban fejlődő iparágát, az elektronikai iparágat is. Köszönhetően az egyre magasabb fogyasztói igényeknek, egyre több ember számára érhetőek el a modern, számos elektronikai eszközzel is felszerelt járművek. A Jabil, mint elektronikai bérgyártó, így egyszerre két iparág fejlődésében és alakításában is meghatározó szerepet játszik, sőt… vevőkörében nem csak az autóipar, de a telekommunikáció, szórakoztató elektronika, üzleti, fizetési rendszerek, számítógép és adattároló rendszerek, ipari mérőműszerek legnagyobb szereplői is jelen vannak.

Magyarország szerepe az európai autógyártás területén megkérdőjelezhetetlen, szinte minden autómárka gyártása függ valamilyen módon hazánktól, ha nem a kész autót gyártják itt, akkor valamilyen alkatrészét. Kevésbé ismert tény hazánk szerepe az európai elektronikai iparban, azon belül is az elektronikai bérgyártásban: az európai szerződéses gyártók közel 20 százaléka hazánkban található, az elektronikai gyártó és szerviz vállalatok több tízezer embernek biztosítanak munkahelyet hazánkban.

A szerződéses elektronikai gyártás (angolul Electronic Manufacturing Services, azaz EMS) az egyik leggyorsabban bővülő területe az elektronikai iparnak. A vállalatok ráadásul már nem csak az elekronikai márkák egyes termékeinek összeszerelését végzik, hanem a már komolyabb feladatokat, így a szakképzett munkaerőt kívánó szolgáltatási feladatokat.

Ha a hazai elektronikai bérgyártásról beszélünk, a Jabil tevékenysége és szerepe kikerülhetetlen. A Jabil a világ elsőszámú elektronikai vállalatainak beszállítója, 23 országban összesen 90 gyáregységben 180 000 munkatárs dolgozik a vállalatnál. A Jabil 2000-ben telepedett le Tiszaújvárosban, immáron 14 éve hazánk egyik meghatározó elektronikai gyártó és összeszerelő üzeme, az észak-magyarországi régió egyik vezető gazdasági szereplője. A vállalat három gyártócsarnokban több mint 1000 fajta terméket gyárt. Éves szinten 30 millió termék hagyja el a vállalatot, hogy aztán más termékek szerves részeként vagy akár közvetlenül az üzletekbe kerülve épüljenek bele mindennapjainkba.

Csatlakozz hozzánk és alakítsd velünk a leggyorsabban fejlődő iparág jövőjét!
Ha többet tudnál meg a vállalatról, kérjük, látogass el a www.jabil.com weboldalra vagy keress minket!

Jabil Magyarország Kft. Humán Erőforrás Osztály
3580 Tiszaújváros, Huszár Andor út 1.
[email protected]
+36 49 548 624

Kiemelt Partnereink