Best Practice Intelligens szervohajtás a hatékony és rugalmas gyártáshoz

Intelligens szervohajtás a hatékony és rugalmas gyártáshoz

Lenze | 2018.11.13 11:03

Intelligens szervohajtás a hatékony és rugalmas gyártáshoz

A Lenze skálázható hajtástechnikai megoldást kínál a precíziós és intralogisztikai feladatok számára.

Hirdetés

Az i950 szervo-inverter, az m850 szinkronmotor és a g700 bolygókerekes hajtómű kombinációja egyszerű kezelhetőséget és gazdaságosságot kínál akár 1 darabos szériák esetén is.

A magasabb fokú automatizálás és a gyártási folyamatok rugalmasságának növelése révén a tengelyek száma amelyeket ellenőrizni és szinkronizálni kell folyamatosan növekszik. Ez azonban nem feltétlenül vezet nagyobb komplexitáshoz és nehezebb kezelhetőséghez. A Lenze – a berendezés automatizálás szakértője - tökéletes rendszert fejlesztett pozícionálási feladatok, anyagmozgatási- és szerelési alkalmazások, robotika, csomagológépek és szállítópályák hajtására.

A megoldás szíve az intelligens i950 szervo-inverter. A nagyobb számítási teljesítmény és az integrált EtherCAT port lehetővé teszi több tengely nagy sebességgel történő egyidejű vezérlését, ezáltal összetett feladatok elvégzésére is alkalmas. Szabadon programozható vagy működtethető egy CiA402 vezérlés alá rendelve is. A legáltalánosabb működési mód azonban valószínűleg az integrált FAST applikációs modulok használata.

Ezek a modulok olyan funkciók széles választékát kínálják, amelyeket az OEM-nek már nem kell programoznia, csupán megfelelően paraméterezni. Az üzembe helyezést megkönnyítő szoftverek, mint az EasyStarter egy intuitív, grafikus paraméterezési felületet biztosít, nem csak mérnököknek.

Ez azt jelenti, hogy még az alacsonyabb képzettségű technikusok is problémamentesen megoldhatják az üzembe helyezést hangsúlyozza Christian Bergner, a Lenze szervo motorok és hajtások területért felelős vezető termékmenedzsere.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink